До уваги кам’янчан: Держпродспоживслужба інформує

До уваги кам’янчан: Держпродспоживслужба інформує - ФОТОЗа даними епідеміологічного моніторингу в м. Кам’янське  в 2021 році  зареєстровано 848 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Всього одужало 600 мешканців міста, 33 людини померло. 

Кількість хворих після послаблення карантинного режиму стабільно зростає.

Кам’янське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області посилило державний нагляд за дотриманням санітарного законодавства і здійсненням протиепідемічних заходів закладами освіти, громадського харчування, фізичної культури та спорту, ринками, закладами, що надають послуги з розміщення, об’єктами торгівлі продовольчими і непродовольчими групами товарів тощо.

За поточний період 2021 року  працівниками Кам’янського управління ГУ Держпродспоживслужби  перевірено суб’єктів господарювання, в тому числі у вихідні дні.

Порушення карантинних заходів встановлені на 27 об’єктах нагляду, в тому числі магазини продовольчих товарів – 10, заклади громадського харчування – 5 , перукарні та салони краси – 4,  дошкільні заклади – 3, школи – 2, ринки – 1. 27 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Суб’єкти господарювання порушують протиепідемічні заходи в частині використання засобів індивідуального захисту, проведення термометрії працівникам, створення умов для дотримання особистої гігієни персоналом та відвідувачами. Відсутні антисептики для рук, рукомийники не забезпечені рідким милом та паперовими рушниками. Прибирання приміщень та робочих поверхонь проводиться без застосування дезінфікуючих засобів, не забезпечено дотримання соціальної дистанції.

Щоб убезпечити себе від хвороби,  Кам’янське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області вкотре нагадує про рекомендації Міністерства охорони здоров’я:

– дотримуватися особистої гігієни – носити маски, мити руки тощо;

– обмежити близькі контакти з людьми (тримати дистанцію не менше 1,5 м); уникати скупчення людей, відвідування масових заходів, де неможливо дотримуватися дистанції.

– за перших симптомів ГРВІ надягнути маску і звернутися до сімейного лікаря.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *