Тубдиспасер в Каменском продолжит работу

Тубдиспасер в Каменском продолжит работу - ФОТООб этом сообщили в Днепропетровской областной «Батькивщине».
«17 березня на V-тій позачерговій сесії Дніпропетровської обласної ради депутати проголосували за об’єднання усіх обласних протитуберкульозних диспансерів в одну структуру.
За умовами медичної реформи, Дніпропетровська область повинна подати тільки одну протитуберкульозну структуру, з якою буде укладати договори НСЗУ. Відповідне рішення треба було прийняти до 1 квітня, тому ми й зібралися на позачерговій сесії.
Депутати проголосували за те, що до КП «Криворізький протитуберкульозний диспансер» ДОС приєднають наступні установи:
— КП «Дніпропетровське обласне клінічне лікувально-профілактичне об’єднання» Фтизіатрія «ДОС»;
— КП «Кам’янський протитуберкульозний диспансер ДОС»;
— КП «Обласний дитячий спеціалізований центр ДОС»;
— КП «Дитячий фтізіопульмологічній медичний центр ДОС».
Усі вищеперераховані заклади залишаться на своїх місцях, будуть працювати та надавати допомогу хворим. Для пацієнтів та лікарів нічого не зміниться. Це лише юридичне об‘єднання, а існуючі заклади продовжать функціонувати як філії або окремі відділення по суті однієї лікарні. Це зроблено, аби хворі на туберкульоз не залишилися без медичної допомоги.
Екстрена необхідність у об’єднанні закладів полягала в тому, що згідно Державній стратегії розвитку системи протитуберкульозної медичної допомоги кожен регіон має створити єдиний протитуберкульозний заклад, що має статус регіонального фтизіопульмонологічного медичного центру», – говорится в сообщении.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *