Руководство Днепровского меткомбината отчиталось о выполнении экологических программ

Руководство Днепровского меткомбината отчиталось о выполнении экологических программ - ФОТООб этом сообщила пресс-служба Днепропетровского областного совета.
«Стан виконання екологічних програм: промислові підприємства звітували перед обласною радою.
В Дніпропетровській обласній раді відбулось засідання постійної комісії з питань екології та енергозбереження.
На Дніпропетровщині діє комплексна програма екобезпеки та запобігання змінам клімату на 2016 – 2025 роки. Її депутати обласної ради підтримали на одній з останніх сесій.
Програма визначає 25 промислових підприємств, які мають забезпечувати екологічну безпеку в регіоні й мінімізовувати шкідливі викиди в атмосферу, ґрунт та водоймища.
Було заслухано 2 підприємства: ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат».
«Наша мета сьогодні — аби великі підприємці області могли працювати й інвестувати в наш регіон. Успіх цих компаній — це і робочі місця для мешканців Дніпропетровщини, і зарплати, і податки, які формують бюджет. Однак при цьому підприємці мають дотримуватись певних екологічних стандартів й постійно вдосконалювати роботу, аби мінімізувати шкідливі викиди», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.
На засіданні представники підприємств зачитали доповіді про екологічні виклики, з якими зіштовхнулися й рішення, які вже впровадили на підприємствах.
Представники ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» наголосили, що в рамках виконання обласної програми в 2016-2020 рр , впровадили технологію пило-вугільного палива на одній із доменних печей, реконструювали коксові батареї та агломераційний цех.
В свою чергу, представники, ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» звітували, що модернізували системи утилізації продуктів горіння та газоочисного обладнання на своєму підприємстві.

экоаудит

Наразі ж, працюють над тим, аби вивести комбінат на повний цикл — відмовитись від постійного забору води з річки Дніпро.
«Ми уважно вивчимо й перевіримо результати цих підприємств. Попри те, що компанії, безумовно, почали впроваджувати енергоефективні заходи, до підприємців ще є багато питань. Лишилась низка зобов’язань, які підприємства добровільно взяли на себе, однак за п’ять років чомусь не виконали», — додав голова постійної комісії обласної ради Максим Курячий.
Пропозиції, запропоновані підприємствами, були відправлені на доопрацювання й подальше вивчення профільними фахівцями», – говорится в сообщении.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *