Вниманию рыбаков Каменского: с 1 апреля начинается нерест

Вниманию рыбаков Каменского: с 1 апреля начинается нерест - ФОТОС 1 апреля в связи с началом нереста на определенный период начинает действовать строгий запрет на вылов рыбы.

Об этом сообщили в Днепропетровском областном совете.

«Дозволяється лише любительське рибальство до 3 кг риби на одну особу однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега.
Про заходи із попередження браконьєрства та результати роботи правоохоронних та контролюючих органів сьогодні звітували під час наради «Охорона та відтворення водних живих біоресурсів у Дніпропетровській області».
«У цьому році депутатський корпус Дніпропетровської обласної ради під керівництвом Миколи Лукашука вніс зміни до рішення «Правила руху маломірних суден на території Дніпропетровської області». В ньому — посилена роль водної поліції під час їхньої роботи на об’єктах, що входять в акваторію області. Для нас є надзвичайно важливим брати участь у збереженні водних біоресурсів та попередженні фактів браконьєрства», — розповів начальник управління з питань екології та природних ресурсів Антон Кумановський.
Щодо строків заборони, вони відрізнятимуться в залежності від водойм: на Кам’янському та Дніпровському водосховищах нерест триватиме з 1 квітня по 9 червня, на Каховському – з 10 квітня по 18 червня , на річках (крім Апостолівського, Нікопольського і Томаківського районів) – з 1 квітня по 20 травня.
За дотриманням правил тимчасової заборони слідкуватимуть співробітники Державного агентства рибного господарства України. А також патрульна, водна поліція області, спеціальна рота аеророзвідки та активна громадськість», – говорится в сообщении.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *