На Днепропетровщине работал нелегальный нефтеперерабатывающий завод

СБУ заблокировала в Днепропетровской области масштабную схему по промышленному производству и сбыту контрафактного горючего. По оперативной информации, ежедневно дельцы производили крупные оптовые партии дизтоплива сомнительного качества на миллионы гривен.

Об этом сообщает Днепр Вечерний со ссылкой на  на фб-страницу ведомства.

«Для виробництва контрафакту троє організаторів схеми облаштували нелегальний нафтопереробний завод. Готову продукцію ділки збували через логістичні центри, які знаходились на територіях Дніпропетровської та Полтавської областей.
Також для реалізації фальсифікованого дизпалива учасники схеми використовували афілійовані АЗС, що працювали без відповідних дозвільних документів і ліцензій.
Під час обшуків за місцями виготовлення, зберігання і продажу паливно-мастильних матеріалів правоохоронці виявили:
– понад 160 тонн контрафактного пального;
– промислове технологічне обладнання;
– печатки і штампи афілійованих комерційних структур;
– фінансово-господарську документацію та чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність.

У межах кримінального провадження за ст. 227 (умисне введення в обіг на ринку України (випуск на ринок України) небезпечної продукції)

Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.

Заходи із викриття оборудки проводились за координації Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області та за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури», – отмечается в сообщении.

1

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *