На Дніпропетровщині вакцинували від COVID-19 майже 80 тисяч людей

На Дніпропетровщині від коронавірусу вакцинували майже 80 тис людей. Нині щеплюють другою дозою тих, хто вже отримав першу. Використовують препарати AstraZeneca, CoronaVac та Comirnaty. 

Про це повідомила заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Тетяна Квітницька.

«Область – одна з найкращих в Україні за темпами й обсягами вакцинації. Медичні бригади працюють з ранку до вечора. У будні й вихідні», – зазначила Тетяна Квітницька.

Першою дозою вакцини Comirnaty від Pfizer/BioNTech завершили щеплювати працівників та підопічних інтернатів для людей похилого віку. А ще – співробітників ДСНС та прикордонників. Загалом щепили 4,7 тис представників цих категорій. Нині почали імунізацію другою дозою.

Працюють і з вакциною південнокорейського виробництва AstraZeneca. Закінчили щеплювати мешканців області, віком 65+, медиків, соціальних працівників, військових, які беруть участь в ООС. Всього імунізували 28,6 тисяч людей.

«Завтра починаємо вакцинувати громадян похилого віку другою дозою», – додала Тетяна Квітницька.

Повторно вакцинують людей і китайським препаратом CoronaVac. На дому – маломобільних жителів регіону та їхніх опікунів, освітян-учасників ЗНО. Коли надійде наступна партія, розпочнуть щеплювати представників критичної інфраструктури. Зокрема, держзв’язку, паливно-енергетичного комплексу, прокуратури, санаторно-курортних закладів.

На Дніпропетровщині працюють 65 підготовлених та сертифікованих мобільних бригад. Відкриті 204 амбулаторних пункти щеплення.

«Процес імунізації в регіоні відчутно пожвавішав. Люди активніше записуються на вакцинацію. В електронну чергу стали майже 40,7 тис мешканців Дніпропетровщини», – сказала Тетяна Квітницька.

Записатися до листа очікування можна у сімейного лікаря, через електронний портал Дія та контакт-центр МОЗ України 0 800 60 20 19.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *