У Кам’янському центрі зайнятості відбувся семінар щодо додержання законодавства про працю

Днями у приміщенні Кам’янського міського центру зайнятості відбувся семінар з керівниками підприємств та фізичними особами – підприємцями міста за участі представників Головного управління Держпраці, Головного управління Пенсійного фонду та Головного управління ДПС України в Дніпропетровській області.

Начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, застрахованих осіб, зайнятість, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці у Кам’янському регіоні Віктор Міщук обговорив з роботодавцями питання легалізації найманої праці, виплати заробітної плати не нижче законодавчо встановленого рівня. Нагадав про відповідальність суб’єктів господарської діяльності за порушення вимог чинного законодавства щодо не виплати заробітної плати та використання праці найманих робітників без належного документального оформлення праці.

Начальник Кам’янського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Яна Татаруля нагадала про необхідність інформування податкової служби про прийняття працівника на роботу з дотриманням вимог чинного законодавства, тобто до початку роботи новоприйнятого працівника.

Назвала способи, якими можна подати повідомлення та звернула увагу на переваги подання податкової звітності в електронному вигляді головний спеціаліст відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України у Дніпропетровській  області Махаріна Наталія.

«Легалізація трудових відносин, ліквідація прихованої зайнятості – спільне завдання всіх органів виконавчої влади. Нелегальна заробітна плата не лише зменшує надходження до бюджету, але й позбавляє працівників права на отримання соціальних гарантій, зокрема соціальних виплат»? – зазначила заступник директора Кам’янського міського центру зайнятості Олена Орлова та запросила роботодавців до співпраці.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *