Осередки практичної роботи з молоддю у Кам’янському

Особливим пріоритетом молодіжної політики в Україні є розвиток мережі молодіжних центрів та вільних просторів, які по своїй суті є осередками практичної роботи з молоддю.  Зараз в Україні їх функціонує близько 700 різної форми власності.

Центр молодіжних ініціатив в Кам’янському  – установа, робота якої спрямовується на створення належних умов для розвитку молоді міста, забезпечення їх змістовного та якісного дозвілля. В першу чергу, Молодіжний Центр виступає як Ресурсний центр для реалізації та підтримки молодіжних ініціатив, виявлення талановитої та активної молоді в місті.

Ідея створення в місті молодіжного центру належить активній молоді міста. У 2018 році, відчуваючи брак молодіжної інфраструктури з одного боку та бажання втілювати інноваційні молодіжні проекти з іншого, молодь звернулась з пропозицією створення молодіжного центру до місцевої влади. Ідея знайшла підтримку депутатського корпусу і у серпні 2018 року було рішення про створення нової установи, але офіційно зареєстрований і функціонує з січня 2019 року тобто вже 2,5 роки.

На сьогоднішній день Центр працює за такими 4 напрямками : неформальна освіта (тренінги, семінари, ворк-шопи, майстер-класи, вебінари на ті теми, що безпосередньо цікавлять молодь), волонтерство (залучення молоді до волонтерського руху, організація та участь в акціях, формування команди волонтерів, які допомагають не тільки МЦ безпосередньо, але і є волонтерами на інших міських заходах),  культурно-масова робота – забезпечення змістовного та якісного дозвілля молоді – фестивалі, творчі вечори, концерти тощо, (мобільність та між секторне партнерство) співпраця з різними відділами, управліннями, департаментами, бізнес-структурами, громадським сектором, для того, щоб відкривати перед молоддю якомога більше можливостей для пошуку себе та самореалізації.

За 2019 та 2021 роки роботи команда Центру провела більш ніж 136 заходів, в яких взяли участь 7479 кам’янчан.

Практика «Створення Центру молодіжних ініціатив» увійшла в міністерський «Каталог кращих практик молодіжної роботи в Україні 2020»;

Молодіжний центр є членом Асоціації молодіжних центрів України, підписані меморандуми про співпрацю з Всеукраїнським молодіжним центром, Центром «Розвиток КСВ», Слобожанським молодіжним центром “СМАРТ”, Обласним молодіжним центром “Освіторіум”, департаментом муніципальних послуг та регуляторної політики, управлінням молоді та спорту Кам’янського. А також активно співпрацює з департаментом економічного розвитку, департаментом екології та природних ресурсів, фондом розвитку Кам’янського, Career Hub, Фонду ООН у галузі народонаселення, ВГО “Let’s do it, Ukraine”, БФ «Карітас» та іншими.

Є активними партнерами всеукраїнської ініціативи «Пакт заради молоді».

У 2019 році створено 2 сучасних креативних простори у місті, оснащених всім необхідним для проведення заходів та організації дозвілля.

Хаби Центру молодіжних ініціатив знаходиться в центральній частині міста, біля площі ДМК за адресою просп. Свободи 2/1 та на лівобережжі Кам’янського в будівлі кіноконцертного залу «МИР»  за адресою просп. Перемоги, 35.

Завдяки чудовій транспортній розв’язці до Центру можна з легкістю доїхати з будь-якої частини міста. Простір працює з 9.00 до 18.00 з понеділка по п’ятницю, але за попередньою домовленістю може бути відкритим і в інший час, в тому числі і на вихідних.

Кіновечори, тренінги, воркшопи, семінари, хакатони, вечори музики, чаювання, настільні ігри, створення проектів, вільний простір для спілкування і самореалізації – все це про Центр молодіжних ініціатив. Запрошуємо активну молодь долучатись до розвитку Кам’янського.

Більше про діяльність Молодіжного центру ви можете знайти на офіційних сторінках в соціальних мережах Фейсбук та Інстаграм.

Центр працює лише 2,5 роки, але вже має безліч реалізованих, успішних проектів, команда увесь час намагається вдосконалювати свою роботу, прислуховуватись до думки молоді, слідкувати за тенденціями в молодіжній політиці, привозити найкращі практики в наше місто.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *