Екологічна комісія схвалила реалізацію проєктів «Бюджету участі»

Міська екологічна комісія Кам’янського схвалила впровадження трьох проектів-переможців конкурсу «Бюджет участі». Відповідне рішення ухвалили під час чергового засідання у четвер, 17 червня, напередодні сесії міськради.

Зокрема йдеться про реалізацію проекту з озеленення «Зелені легені міста», зариблення «Щастя рибалки – сучасна водойма» та створення екологічного комплексу у Південному районі Кам’янського «Довкілля залежить саме від тебе!».

 «Дуже приємно і втішно ухвалювати такі рішення. Адже йдеться про впровадження ініціатив містян, які думають та пропонують конкретні ідеї, а не створюють інформаційний спам у соцмережах. Реалізація ініціатив небайдужих громадян – це один з пріоритетів нашого мера Андрія Білоусова. В свою чергу екологічна комісія робить все залежне, щоб такі проєкти отримали достойне та прозоре фінансування з міського бюджету, а їх реалізація відбулась у встановлені строки», – зазначив голова міської екологічної комісії Олександр Лукашов.

Проект «Зелені легені міста» вартістю 300 тис грн. буде реалізовано у Дніпровському районі Кам’янського. За ці кошти проведуть озеленення зони відпочинку у мікрорайоні ву. Воїнів-афганців, 1-13а, – бул. Незалежності, 13-17, – бул. Героїв, 11-13.

Проект із зариблення каналу лівобережжя «Щастя рибалки – сучасна водойма» планується профінансувати в обсязі 115 тис. грн. За ці кошти придбають мальків коропу, товстолобу та білого амура, проведуть екологічну експертизу та встановлять інформаційний банер.

Проект «Довкілля залежить саме від тебе!» впровадять у Південному районі міста. За 80 тис грн планують створити еко-інформаційний комплекс, що включає в себе зелену зону, інформаційні стенди та станцію для прибирання за тваринами.

Відповідальність за фінансування та безпосередню реалізацію проєктів буде покладено на Департамент екології та природних ресурсів Кам’янської міської ради. Остаточне рішення щодо виділення бюджетного фінансування та його обсягів депутати розглянуть вже на найближчий сесії.

Впровадження екологічних проєктів «Бюджету участі» має бути здійснено протягом 2021 року.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *