Мешканців Кам’янського запрошують безкоштовно обміняти пластикові пляшки на екоторбинки

В суботу, 26 червня, у всьому світі відзначається День без пластику. Екологічну дату відсвяткують і в Кам’янському. Протягом трьох днів містяни зможуть обміняти побутовий пластик на корисні екосумки. Про це повідомили організатори заходу. 
Ініціаторами акції виступили активісти громадської організації «Бджола». В період 26-28 червня мешканці та гості Кам’янського зможуть обміняти пластикові пляшки та пакети на еко-торбинку. Для цього необхідно принести побутовий пластик вагою від 200 грамів до намету ГО «Бджола» та здійснити обмін.
«Для особливо активних громадян ми передбачили спеціальне заохочення – іменний диплом. Для цього потрібно принести в пункти обміну від 1 кг пластику. Проблема засмічення пластиком актуальна для нашого міста. Якщо виключити пластикові пляшки та пакети, левової частки тих самих стихійних звалищ просто б не було. Сподіваємось, що наша ініціатива підштовхне містян до більш бережливого ставлення до оточуючого середовища», – зазначив представник ГО «Бджола» Володимир Кремінь
Протягом всього терміну проведення акції працюватимуть два пункти обміну. На правобережжі еколокація розташується на пл. Калнишевського, на лівобережжі активісти облаштують намет біля кінотеатру «Мир».  Локації працюватимуть с 12:00 до 16:00.
Після завершення збору весь пластик спрямують на одне з підприємств, що спеціалізується на прийомі та переробці вторинної сировини.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *