Джерело добра у Кам′янському

З 1996 року у кожному районі міста Кам′янське почали функціонувати територіальні центри, головним завданням яких є надання соціальних послуг найуразливішим верствам населення – пенсіонерам та особам з інвалідністю.

Зокрема, у Заводському районі на даний час центром обслуговується понад 1100 непрацездатних громадян. Щоденно його відвідують близько 50 осіб, які отримують допомогу медичної сестри, психолога, забезпечуються гарячим харчуванням.

Сьогодення вносить свої корективи до форм роботи центру: створено Університет третього віку. Слухачі прагнуть бути обізнаними у питаннях «Традиції та звичаї української кулінарії», «Психологія здоров’я» та вміти користуватися сучасними гаджетами, спілкуватися за допомогою онлайн-зв’язку та мати можливість отримувати безперешкодний доступ до адміністративних послуг. Тому слухачі університету третього покоління неодноразово зверталися до адміністрації з проханням відкрити факультет «Комп’ютерної грамотності».

Але відсутність мережі Інтернет завдавала перешкоди новим можливостям.

За допомогою у вирішенні питання адміністрація центру звернулась до свого надійного партнера: Благодійного фонду «Майбутнє», який нещодавно очолила Алла КАСЬЯНОВА. І допомога прийшла: прокладено додатковий кабель та підключено мережу Інтернет.
Задоволенню відвідувачів немає меж. Тепер слухачі мають можливість опановувати комп’ютерну техніку, Інтернет, а також сплачувати рахунки за комунальні та інші послуги.

Вже багато років директором територіального центру Заводського району працює Мосеніна Світлана Дмитрівна.

«Саме сьогодні хочеться висловити слова подяки та згадати добрі справи, які були здійсненні завдяки допомозі Фонду «Майбутнє»: щорічно ювіляри отримували до дня народження продуктові набори, святковим подарункам раділи діти-інваліди. А скільки радісті надав дітлахам ляльковий концерт, який організував (за фінансової підтримки фонду) Лівобережний дитячий дім творчості. Згадаємо й святкові засідання дитячого клубу, де обов’язковим  було смачні солодощі від Фонду.
«Завдяки участі Фонду ми отримали якісну підлогу в актовій залі нашого центру, співробітники до цього часу згадують дуже незвичайні, але для нас важливі подарунки -упаковки медичних рукавичок», – згадує Світлана Дмитрівна. Дуже добре, коли встановлюються багаторічні партнерські взаємовідносини.

Очоливши наглядову раду Фонду, Алла КАСЬЯНОВА чітко визначила своє бачення таких взаємовідносин: «Фонд підтримає ініціативи, спрямовані на покращення життя людини. Особливо це стосується найбільш незахищених верств населення».

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *