В Каменском появится бюджет участия для детей

Об этом сообщили координаторы городской программы Бюджет участия в социальных сетях.

“Міська рада прийняла рішення про запровадження пілотного проєкту “Бюджет участі. ДІТИ”. У разі успішності такого інструменту він буде поширюватись на усі школи Кам`янського у 2022 році.
ІДЕЯ ПРОЄКТУ: “Бюджет участі. ДІТИ” (шкільний громадський бюджет) є інновацією, яка залучає дітей до використання інструментів громадської участі, дає можливість впливати на вирішення питань, які їх стосуються, а також виступає своєрідним “тренажером” з написання проєктних пропозицій. При цьому дитина, навчаючись основам демократії, розуміє, що її думка врахована, а голос вплинув на розвиток шкільного середовища.
ПРИНЦИП: учні школи у центрі процесу: пишуть шкільні проєкти та голосують за них. У кожній школі, яка бере участь у пілотному проєкті “Бюджет участі. ДІТИ”, проходить окремий конкурс, направлений виключно на її учнів.
ПРО ПРОЄКТ: учні школи самостійно пишуть проєкти та голосують за них на спеціальній платформі електронної демократії: https://school-budget.e-dem.ua/ . Перемогу здобудуть ті шкільні проєкти, у яких буде найбільша учнівська підтримка. Адміністрація школи та батьки усіляко підтримують дітей, проте не втручаються у процес підготовки шкільних проєктів. Після конкурсу школа гарантовано отримує фінансування (60 тисяч гривень) на реалізацію шкільних проєктів-переможців.
ЯК ПИСАТИ ШКІЛЬНИЙ ПРОЄКТ: учні школи заповнюють просту форму, де викладають зміст своєї ідеї, місцезнаходження та вартість. Попередньо з дітьми та вчителями буде проведено навчання, під час якого у доступній формі буде викладено особливості написання шкільних проєктів та наведено приклади фактично реалізованих шкільних проєктів їх однолітків.
☝️УЧАСНИКИ: 3 школи (по 1-й у кожному з районів міста).
ДЕТАЛЬНО ПРО ПРАВИЛА➡️ http://so.kam.gov.ua/ua/osxfile/pg/240621292692298_d1_3o/
НАШІ ПАРТНЕРИ:
Положення про пілотний проєкт із запровадження інструменту партисипації “Бюджет участі. Діти” у місті Кам`янське розроблено із використанням інструментарію Ради Європи щодо впровадження шкільного громадського бюджету для розвитку громад Council of Europe: civil participation . Дякуємо за підтримку та допомогу керівникові проєкту “Зміцнення громадської участі у демократичному процесі прийняття рішень” Ради Європи Volodymyr Kebalo та національному експертові, розробнику моделі та авторові інструментарію Алексей Коваленко !
Дякуємо міжнародній благодійній організації Фонд Східна Європа та Програма EGAP за можливість використання спеціалізованої платформи електронної демократії “Шкільний ГБ” та постійній цілодобовій підтримці Serhii Karelin та Oleksandra Pidenko .
Діти мають бути кращими за нас! Ви ж згодні?
Слідкуйте за нашими новинами! Будьте у центрі подій разом з БЮДЖЕТОМ УЧАСТІ!” – говроится всообщении.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *