«Ні» пластику: у Кам’янському пластикові пляшки безкоштовно обмінювали на модні екоторбинки

Всесвітній день без пластику у Кам’янському відзначили 3-денною екологічною акцією. Мешканці та гості міста могли безкоштовно отримати сучасну екоторбинку, віддавши на переробку побутовий пластик.

Організаторами заходу виступили активісти ГО «Бджола». Протягом 26-28 червня мешканці та гості Кам’янського обмінювали пластикові пляшки та пакети на екоторбинки. Найбільш активних відзначали іменними дипломами.
«На вразила активність наших містян. Протягом трьох днів акції ми зібрали понад 10 кілограм пластику. Враховуючи, що вага однієї плашки становить приблизно 20 грамів, можна уявити той об’єм, що вдалось зібрати. Певною несподіванкою стало те, що містяни охоче готові позбавлятись пластику та докладати зусиль для очищення міста від неекологічних матеріалів», – зазначив активіст ГО «Бджола» Володимир Кремінь.
Протягом всього терміну проведення акції працювали два пункти обміну: на пл. Калнишевського та біля кінотеатру «Мир».
За словами голови Дніпропетровської обласної організації ПП «Бджола» Олександра Лукашова, актуальність заходу посилилась забороною розповсюдження пластикових пакетів, що набирає чинності в Україні з 2022 року.
«Партія «Бджола» та її лідер – мер Кам’янського Андрій Білоусов підтримали ініціативу наших активістів. Можемо припустити. Після заборони пластикових пакетів в торгівельних мережах з’явиться екологічна упаковка, проте припускаю, що її вартість може бути вищою за нинішню. Ба більше, перехідний період може ознаменуватись перевищенням попиту над пропозицією. Тому максимально сприяємо містянам в підготовці до нової якості шопінгу», – зазначив він.
Весь зібраний пластик безоплатно спрямували на одне з підприємств, що спеціалізується на прийомі та переробці вторинної сировини.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *