Олексій Душка: «Завжди любив щось творити. Телебачення хоч і частково, але надає таку можливість».

Серед наших відомих земляків є один, якого не тільки дуже добре знають мільйони українців, а й прислухаються до його порад. Це відомий український журналіст, ведучий популярної програми «Територія обману» на каналі 1+1 Олексій Душка. Хоча Олексій вже давно живе у Києві, та рідне місто він не забуває і зголосився відповісти на декілька питань нашого журналіста про своє дитинство, роботу та захоплення. 

– В якому районі Кам’янського Ви народилися, де вчилися і які захоплення були в дитинстві? І в якій школі викладала ваша мама?

– Ми жили на лівому березі. Ходив я в 39 гімназію, там і викладала моя мама. Любив грати в баскетбол та футбол. Мабуть, як і більшість хлопців того часу

– В одному з інтерв’ю Ви згадували про життя в суворі 90-ті роки, коли доводилося сидіти і без грошей, і без світла. В принципі всі ми пройшли через це. Але тим не менш, як я зрозумів, наше місто Ви все одно любите?

– Чи люблю я Дніпродим? Мабуть так, там же спогади про дитинство. Перші розбиті мною ліхтарі, котлован. Ми пропадали на ньому все літо. Але, коли ти мандруєш іншими містами України, розумієш, що рідне місто фактично в занепаді, хоча, думаю, це можна було б виправити, але це вже питання до місцевих політиків.

– Як часто зараз буваєте в рідному місті?

– Зараз буваю тоді, коли є час. На свята його немає. Скоріш за все ми просто зриваємось у якийсь момент і їдемо . Просто провідати рідних та друзів. Без дат і свят.

– У Вас на Вашій сторінці у фейсбуці зазначено, що Ви захоплюєтесь східними одноборствами. Займатися почали ще у нас у місті. Якими видами одноборств займаєтесь?

– Айкідо і тайським боксом я почав займатися вже в Києві, але через травму спини кинув. Шкода, але особливими успіхами похвастати не можу (посміхається)

– Знаю, що ви також захоплюєтеся і риболовлею. В області вудіння риби Ви професіонал чи аматор?

– Я любитель. Якщо дві години не клює, я збираюсь і їду додому, не можу, як інші сидіти довго. Не вистачає терпіння.

– Чому вирішили вступати в найпрестижніший інститут кіно і телебачення Київського національного університету культури і мистецтв? Були впевнені в тому, що вступите з першого разу, чи просто вирішили спробувати?

– Вирішив поступати, бо з дитинства мріяв бути ведучим передачі «Поле Чудес», як Влад Лістьєв. А чи вступлю, був упевнений, що ні. Але старанного хлопця помітили і дали шанс. Я міг вчитися лише на бюджеті, бо контракт сім’я б просто не «потягла». Десь поталанило, мабуть

– Як пощастило потрапити на один із найрейтинговіших телеканалів України? Якщо не помиляюся, то ви почали на ньому працювати, ще будучи студентом?

1

– Тут історія проста – я прийшов на канал практикантом. Це був грудень місяць і стояли сильні морози – 35 градусів десь було. Тому інші практиканти не приходили, їм було холодно, а журналісти були у новорічних відпустках. Мені поталанило в цьому. Редактори довіряли якісь дрібні завдання, а потім побачили, що в мене виходить, і так я став журналістом

– Чим вас приваблює жанр журналістського розслідування?

– Я люблю правду. Якось так.

– Як Ви обираєте гостей ваших кулінарних програм? Чи намагаєтеся запрошувати друзів?

– Намагалися запрошувати особистостей максимально цікавих глядачам. Були такі, що ми потоваришували, а були і не дуже приємні “зірки”.

2

– Самі слідуєте тим рекомендаціям та порадам, які Ви давали телеглядачам?

– Звичайно. І в кулінарії, і у виборі продуктів керуюся тими секретами, що дізнався. Вони полегшують життя і бережуть здоров’я.

– Які курйозні випадки траплялися під час зйомок Ваших програм?

– Ледь не спалив собі обличчя, коли проводив хімічний експеримент((

 – Що для Вас найцікавіше в «телевізійної кухні»? За що Ви любите свою роботу?

– Завжди любив щось творити. Телебачення хоч і частково, але надає таку можливість. Тому це приємно – займатися тим, що любиш.

Довідка.

Олексій Володимирович Душка. Народився 31 серпня 1984 року в Дніпродзержинську (зараз Кам’янське). З 2002 по 2007 рік навчався в Інституті кіно і телебачення Київського національного університету культури і мистецтв. З 2005 року працював на каналі 1+1. Починав як кореспондент ТСН, що спеціалізується на журналістських розслідуваннях. 2009 року в ефірі 1+1 виходить спецпроект Душки «У бога за пазухою» про зловживання серед духовенства. За цю серію матеріалів він був відзначений персональною премією «Телетріумф».
У 2010-2011 роках працював над проектом «Особиста справа». Кожна програма присвячена окремій темі: викриття обману у супермаркетах, знахабніла мафія на кладовищах, тест питної води.
З червня 2012 року автор, редактор та ведучий програми «Територія обману», де споживчі дослідження перетинаються із провокаціями та експериментами. З 2018 року веде кулінарне шоу «Їмо за 100», куди запрошує відомих людей, разом готують страву вартістю до 100 грн.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *