На Середньодніпровській ГЕС коштом Світового банку встановлять нове обладнання

30 червня у Вашингтоні Рада директорів Світового банку затвердила пакет фінансування у розмірі 212 мільйонів доларів США на впровадження проєкту «Україна – Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі».

Проєкт покликаний збільшити гнучкість української енергетичної системи, що допоможе у синхронізації із європейською енергетичною мережею та декарбонізації енергетичного сектору. Фінансування надається на встановлення 197 МВт систем накопичення енергії у поєднанні із сонячними батареями на Київській ГАЕС, Канівській, Кременчуцькій і Середньодніпровській ГЕС, які планується залучити для надання допоміжних послуг національній електромережі.

«Це один із найбільш інноваційних проектів, які розпочинає Світовий банк у регіоні Європи та Центральної Азії. Він допоможе Україні інтегрувати свою енергосистему до європейської енергетичної мережі, зменшить вплив зацікавлених осіб та сприятиме досягненню більшої енергетичної незалежності. Я радий, що проект також допоможе долучитися до «Європейського зеленого курсу», – зазначив Аруп Банерджі, Регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *