Очільник екологічної комісії Кам’янського про продаж ДМК

Міська влада та екологічна комісія Кам’янського готові до відкритого діалогу та конструктивної співпраці із новими власниками та менеджерами ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат». Про це заявив очільник екологічної комісії Кам’янської міської ради Олександр Лукашов. 
Найбільший промисловий забрудник Кам’янського ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат», що наразі є банкрутом, виставлено на продаж. Від нового власника очікують не лише економічного розвитку підприємства, але й конкретних кроків щодо зниження рівня шкідливих викидів.
«Питання поліпшення екологічної ситуації міста знаходиться під постійним контролем мера Андрія Білоусова. Як голова екологічної комісії підкреслюю: ми відкриті до діалогу і співпраці. Щиро сподіваюся, що точкою дотику стане поліпшення життя кам’янчан і зниження навантаження на екологію міста. ДМК має стати партнером містян, а не їх отрутою!», – підкреслив Олександр Лукашов.
Наразі підприємство готується до екологічного аудиту. Нагадаємо, наприкінці квітня міська рада ухвалила виділення бюджетних коштів на проведення аудиту ПАТ ДМК. До такого кроку вдались, зважаючи на тяжкий фінансовий стан підприємства та його містоутворюючу роль. Після проведення тендеру, процедуру екоаудиту розпочнуть в повному обсязі.
За словами очільника Кам’янської міської екологічної комісії Олександра Лукашова,  очікується надходження до Верховної Ради оновленого проєкту Закону України «Про екологічний аудит». В документі Мінприроди врахувало правки, що надав Олександр Лукашов та ГО «Чисте повітря України». Вони покликані запобігти маніпуляціям та усунути правові колізії, що давали можливість перешкоджати проведенню екоаудиту.
«Найважливішими серед цих правок є зміна організаційної процедури аудиту. Станом на зараз замовник має узгодити його проведення із власником та керівництвом підприємства. Мої правки мають під собою лише інформування топ-менеджменту про проведення екоаудиту. Більш того, його результати вже не можна буде приховати від громадськості. Адже згідно наших правок, їх мають оприлюднити на сайті Міндовкілля та замовника екологічного аудиту», – додав Олександр Лукашов.
Наразі триває прийом пропозицій щодо участі в аукціоні. Власне торги щодо продажу ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» відбудуться 27 липня.
Довідково. ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» – містоустворююче підприємство Кам’янського, де працює понад 9 тис. осіб. Водночас ДМК є найбільшим забрудником в місті. На його долю припадає 94% загального об’єму  забруднення атмосферного повітря.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *