Egis в Україні

Співробітниками управління транспортної інфраструктури та зв’язку Кам’янської міської ради, 24.06.2021 було відвідано навчально-практичний семінар в Києві, на якому відбулася презентація проєкту розробки плану сталої мобільності Херсона французькою компанією «Egis».

У 1996 році Egis створила в Україні філіал – Egis Ukraina. ТОВ «Ежіс Україна» – філіал та місцевий партнер групи Egis в Україні та СНД. Egis Ukraina надає підтримку групі Egis щодо розвитку бізнесу та реалізації проектів в Україні в сферах автомобільних доріг та автомагістралей, водних ресурсів, навколишнього середовища та енергетики, портів та внутрішніх водних шляхів, авіації, міського планування та розвитку, житлово-комунального господарства, міського громадського транспорту, а також великих будівельних проектах. Компанія має один головний офіс у Києві та проектні офіси у Львові, Тернополі, Івано-Франківську, Харкові та Полтаві.

Зазначивши необхідність проведення інституційної та адміністративної реформи в Україні, Європейська Комісія делегувала одній з компаній групи Egis мандат щодо надання допомоги Міністерству транспорту України задля зміцнення та інституціоналізації ролі міністерства у якості регулятора галузевої політики.

Протягом наступних 20 років Egis, провідна інжинірингова група Франції, продовжила надавати підтримку Міністерству транспорту України, Державному агентству автомобільних доріг України та іншим виконавчим органам України. Група Egis брала активну участь у багатьох фінансованих МФО проектах у сфері транспортної політики, транспортного моделювання та проведення дорожніх досліджень в Україні, а також розширила свою діяльність в окремих видах транспорту (автомобільні дороги, повітряний та морський транспорт, комбіновані залізничні та морські сполучення). Щодо транспортного сектору, Egis продовжує зберігати свою участь у сферах:

  • міського транспорту (електротранспорт та метрополітен) та управління дорожнім рухом;
  • комунальних послуг (водопостачання та водовідведення, централізоване теплопостачання);
  • енергоспоживання та енергоефективності;
  • захисту оточуючого середовища.

Сфери діяльності Egis Ukraina:

  • автодороги
  • міський транспорт
  • енергетика
  • водні ресурси та природоохоронна діяльність

План сталої мобільності міста розглядає не лише питання організації руху транспортних засобів, його економічної та логістичної ефективності, але й концентрується на потребах жителів міста – будь-яке пересування по місту має стати максимально зручним та комфортним. Повинні бути одночасно враховані та гармонійно поєднані потреби пішоходів, велосипедистів, автомобілістів, користувачів громадського транспорту. І все це має бути зроблено на основі кращих європейських практик, міжнародних стандартів та унікальних особливостей міста.

Саме для цього європейські експерти планують провести обстеження пасажиропотоку, трафіку, проведуть низку фокус-груп, опитувань громадян та представників закладів, інституцій, установ, підприємств міста. В результаті будуть розроблені мультимодальна транспортна модель, індикатори для відстеження ефективності впровадження запропонованих заходів, визначені основні пріоритети розвитку транспортної системи, основні пріоритети розвитку транспортної системи міста, удосконалена маршрутна мережа, сформована дорожня карта розвитку сталої мобільності в розрізі основних пріоритетів.

За словами експертів з компанії «Egis», головними принципами плану є:
– Заохочення до пішохідного та велосипедного руху (стандарти якості планування тротуарів, велодоріжок, пішохідних зон, зелених хвиль для велосипедистів);
– Орієнтація на громадський транспорт (стимулювання поїздок на роботу на велосипеді чи громадським транспортом, створення міської вело мережі);
– Нова політика у галузі паркування (дотримання правил, скорочення тривалості, маркування місць, тощо);
– Оптимізація міської мережі та її використання (вдосконалення перехресть, критичних для пішоходів, велосипедистів, громадського транспорту, підвищення зв’язності транспортного сполучення між районами, зручні пересадочні вузли, надання інформації про дорожнюобстановку, тощо).

Довідка. «Egis» – це міжнародна компанія, що надає інжинірингові та консалтингові послуги в галузях транспорту, міського розвитку, будівництва, водопостачання та енергетики. Група має представництва у понад 100 країнах і близько 50 офісів у Франції.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *