Мешканці Кам’янського зможуть впливати на роботу промислових підприємств

Процедура проведення громадських слухань щодо намірів підприємств здійснювати викиди в атмосферу відтепер регламентується окремим положенням.Відповіднийдокумент ухвалили депутати Кам’янської міськради під час пленарного засідання. 
Положення є фактичною покроковою інструкцією для організації та проведення громадських слухань. Це дозволить громаді міста реально впливати на роботу підприємств-забрудників та мінімізує можливості маніпулювання процедурою.
«Проведення громадських слухань є важливою складовою відносин між громадою Кам’янського та менеджментом підприємств, що здійснюють викиди шкідливих речовин в атмосферу. Проте бачимо, як окремі «експерти» та так звані активісти намагаються маніпулювати екологічними питаннями. Тому головним завданням ухваленого положення є дати максимум можливостей громаді та мінімум – спекулянтам», – зазначив очільник екологічної комісії міськради Олександр Лукашов.
Згідно Положення, ініціювати громадські слухання можуть міський голова, депутати, виконком міської ради або суб’єкт господарювання, що має намір отримати дозволи на викиди забруднюючих речовин в атмосферу. У разі, якщо ініціатором виступає суб’єкт господарювання, то не пізніше, ніж 20 днів до проведення слухань, він має надати відповідне повідомлення до виконкому міської ради. Також підприємство має повідомити про проведення слухань на офіційному сайті та через ЗМІ.
«У грудні минулого року ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» оголосив про наміри отримати дозвіл на збільшені викиди в атмосферу. Екологічна комісія спільно з міським головою Андрієм Білоусовим в результаті напруженої роботи з відомствами всіх рівнів домоглись відмови підприємства від своїх намірів. В іншому випадку отримання дозволів мало б пройти через процедуру слухань», – підкреслив Олександр Лукашов.
Протягом десяти днів з моменту отримання повідомлення міський голова своїм розпорядженням має призначити дату та час слухань. Їх учасником може добровільно стати будь-яка повнолітня особа, що має паспорт громадянина України. Для ініціаторів слухань участь в них є обов’язковою.
Згідно тексту положення, громадські слухання є відкритими для участі ЗМІ. Платформу слухань заборонено використовувати для політичної та передвиборчої агітації. Також заборонені виступи неповнолітніх громадян.
Недотримання порядку ініціювання громадських слухань або порушення процедури їх проведення може стати підставою для визнання їх неправомірними.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *