Окружний адмінсуд м.Київ скасував дозвіл Міндовкілля на діяльність в Кам’янському ТОВ «Рокобан»

28 липня окружний адміністративний суд м.Київ прийняв рішення на користь територіальної громади міста. Суд задовольнив позовні вимоги Кам’янської міської ради і визнав протиправними дії Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України з видачі позитивного висновку з оцінки впливу на довкілля ТОВ «Рокобан» та скасував його. Про це повідомили в департаменті екології та природних ресурсів міської ради.

Нагадаємо, що наприкінці 2019 року з’явилась інформація, що ТОВ «Рокобан» має наміри розпочати у Південному районі міста свою діяльність. Згодом в Єдиному реєстрі оцінки впливу на довкілля на сайті профільного Міністерства офіційно була розміщена інформація про проведення громадських слухань стосовно планованої діяльності з небезпечними відходами ТОВ «Рокобан» у м.Кам’янське.

Зазначена інформація викликала велике занепокоєння з боку міської влади та громадськості, адже в результаті діяльності зазначене підприємство буде завдавати неабиякої шкоди навколишньому середовищу та може призвести до непередбачуваних екологічних наслідків.

Саме з цього моменту і розпочалась активна боротьба в інтересах громади міста щодо недопустимості розміщення подібного виробництва у місті.

Так, 26 липня поточного року Дніпропетровський окружний адміністративний суд задовільнив позов Кам’янської міської ради до Міністерства захисту навколишнього середовища, щодо відміни ліцензії, яку видало Міністерство на користь ТОВ «Рокобан».

А вже 28 липня окружний адміністративний суд м.Київ розглянув матеріали справи, задовольнивши позов Кам’янської міської ради та скасувавши дозвіл Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України на провадження діяльності ТОВ «Рокобан» у Кам’янському.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *