Каменской «Горводоканал» присоединят к Аульскому водоводу

Об этом сообщает председатель Днепропетровского областного совета Николай Лукашук.

«Починаємо робочий тиждень з гарних новин, які стосуються питань управління комунальним майном і розглядалися на останній сесії.
Спільними зусиллями Дніпропетровської обласної ради та керівництва КП ДОР «Аульський водовід» вдалося розробити план санації комунального підприємства «Кам’янський міськводоканал», яке з 2019 року перебуває у процедурі банкрутства. В липні цього року план схвалили кредитори та затвердив господарський суд Дніпропетровської області ухвалою від 26.07.2021 у справі 904/160/19.
Міськводоканал Кам‘янського має чималу заборгованість в тому числі за спожиту електроенергію, а також зі сплати податків. Загальний розмір вимог конкурсних кредиторів складає 244 млн 253 тис грн.
Хоча раніше, ще до початку процедури санації, нашій команді вдалося зменшити кредиторські вимоги до КП «Кам’янський міськводоканал» ДОР на 200 млн 372 тис грн.
Що далі:
– згідно з планом санації, податковий борг в розмірі 31 млн 178 тис грн підлягає списанню;
припиняється заборгованість перед КП ДОР «Аульський водовід» в розмірі 66 млн 742 тис грн;
– кредитори проголосували за прощення штрафних санкцій в загальному розмірі 8 млн 412 тис грн;
– завдяки сплаті податкового боргу бюджет поповниться на суму у 5 мільйонів гривень до 31 жовтня 2021 року, а витрати кредиторів, пов’язані з провадженням у справі про банкрутство, будуть відшкодовані.
Розроблена схема дій дозволить протягом шести місяців здійснити погашення вимог кредиторів в сумі понад 100 мільйонів гривень. Все завдяки інструментам, які передбачені Кодексом України з процедур банкрутства
Щоб відновити платоспроможність «Кам’янського міськводоканалу», його приєднають до КП «Аульський водовід» Дніпропетровської обласної ради. Цей крок дасть змогу не лише уникнути ліквідації водоканалу, а й зберегти єдину інфраструктуру водопостачання та водовідведення для жителів міста Кам’янське, селищ міського типу Аули та Кринички, і не продавати майно боржника. Ми очікуємо, що завдяки таким діям вдасться зменшити середньозважений тариф на послуги із забезпечення населення Кам’янського питною водою з 13,06 грн до 9 грн.
Вдячний депутатському корпусу за те, що вони відповідально поставилися до ситуації і підтримали питання реорганізації Кам‘янського міськводоканалу на сесії, яка відбулася минулого тижня.
Окремо хочу подякувати своїм радникам Олександр Донченко і Evgeniy Marchenko, які разом з керівниками КП «Кам‘янський водоканал» і КП «Аульський водовід» розробили відповідний план дій.
Працюємо далі!», – пишет Лукашук в своем фейсбуке.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *