Епідемічна ситуація із захворюваністю на COVID–19 у Кам’янському погіршується

Як повідомила лікар-епідеміолог відділення організації епідеміологічних досліджень відокремленого структурного підрозділу «Кам’янський районний відділ ДУ «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Юлія Пасько, епідемічна ситуація із захворюваністю на COVID–19 на території Кам’янського протягом серпня починає погіршуватись. Так, протягом липня у нашому місті зареєстровано 18 випадків захворювань на COVID – 19, а вже за 10 діб серпня – 20 випадків.

За даними епідеміологічного моніторингу, який здійснюється ВСП «Кам’янський районний відділ ДУ Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», у Кам’янському за поточний період 2021 року зареєстровано 4773 лабораторно підтверджених випадків COVID–19, серед хворих 97,3 % становить доросле населення.

Протягом 2021 року від COVID–19 померло 170 кам’янчан.

Наразі в Україні офіційно підтверджено 143 випадки інфікування штамом «Delta», циркуляція цього штаму вірусу підтверджена також на території Дніпропетровської області.

Загальні заходи профілактики:

– дотримуватись дистанції;
– проводити наскрізне провітрювання приміщень та проведення вологих прибирань із використанням дезінфекційних засобів у приміщеннях;
– проводити регулярну обробку рук спиртовмісним засобом та/або мити їх з милом;
– дотримуватися правил респіраторної гігієни (при кашлі та чханні прикривати рот і ніс серветкою або згином ліктя; відразу викидайте серветку в контейнер для сміття і обробляйте руки спиртовмісним антисептиком або мийте їх водою з милом);
– користуватися одноразовими масками при необхідності, проводити їх заміну, як тільки вони стануть вологими чи забрудняться.

Пандемія COVID-19 стала найсерйознішим випробуванням для здоров’я населення всього світу та систем охорони здоров’я.

Із самого початку пандемії у світі розпочалася розробка вакцин проти цієї інфекції. На вакцину чекали весь 2020 рік. Нарешті у грудні 2020 року відразу в декількох країнах світу з’явилися різні види вакцини від COVID-19, і розпочалася вакцинація.

Вакцинація — це ефективний спосіб захистити себе від COVID-19 та тяжких наслідків цієї хвороби.

Якщо ви вирішили отримати щеплення, зверніться до свого сімейного лікаря або у центр вакцинації за адресою: пр. Свободи, буд. 36 (територіальний центр соціального обслуговування Заводського району) з 8.00 до 15.00 щоденно, в тому числі й у вихідні дні (телефон для довідок: 068-481-34-87).

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *