Вакцинальна кампанія проти COVID-19 триває

В Україні триває  вакцинація проти COVID-19. Відтепер щеплення може отримати кожен бажаючий. Щеплення від COVID – 19 добровільне, але для запобігання інфікування бажано вакцинуватись, особливо якщо ви входите до групи ризику(медичні працівники, літні люди, люди з хронічними захворюваннями).

У місті Кам’янське вакцинуватись можна, як в Центрах первинної медико-санітарної доопомоги  №1 та №3 так і у Центрі масової вакцинації  за адресою: просп. Свободи, буд. 36 (територіальний центр соціального обслуговування Заводського району), який працює щоденно з 8.00 до 15.00.  При собі необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код та захисну маску.

За день до вакцинації бажано відмовитись від вживання спиртних напоїв, в день щеплення – обмежити відвідування бань, саун, басейнів, уникати переохолоджень, фізичних загрузок, в т. числі відмовитись від спортивних тренувань на найближчі два дні після введення препарату.  Рекомендується уникати скупчення людей та контакту з хворими.

Вже з вересня очікується третя хвиля пандемії на корона вірус COVID-19. За інформацією ВООЗ у світі поширюється штам «Дельта», який передається набагато швидше ніж інші штами. Він значно агресивніший, значно частіше приводить до госпіталізації та реанімації. Вакцинація допоможе людині сформувати імунітет до вірусу, що захистить від інфікування чи важкого перебігу хвороби, а масова вакцинація – знизити ризик інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 та сформувати колективний імунітет проти коронавірусної хвороби.

Більш детальну  інформацію про вакцинацію проти COVID-19 Ви можете отримати за номером 068-481-34-87.

КЗОЗ КМР «Міський медичний центр  здоров’я та медицини спорту»     

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *