Кам’янчанам нагадують про небезпеку кишкових інфекцій

Щороку зі зростанням температури повітря складається загрозлива ситуація щодо захворювань на гострі кишкові інфекції. Як повідомили в Кам’янському управлінні Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, протягом I півріччя 2021 року у місті Кам’янське зареєстровано 267 випадків гострих кишкових інфекцій, що на 15% вище чим за аналогічний період попереднього року.

Причинами інфекційних захворювань та харчових отруєнь, що передаються з їжею, є порушення технології приготування страв, їх неправильне зберігання, недотримання правил особистої гігієни як виробниками продуктів харчування, так і споживачами в побуті. Найбільш небезпечними продуктами харчування для виникнення інфекції є багатокомпонентні салати (в першу чергу заправлені майонезом і сметаною), кондитерські вироби з кремом, кулінарні  вироби з рубленого м’яса (котлети, рулети, паштети) та ін. У погано промитих фруктах та овочах можуть на поверхні перебувати збудники інфекційних захворювань, зокрема вірусних інфекцій.

З метою профілактики харчових отруєнь та інфекційних захворювань у спекотний період року необхідно прислухатися до наступних рекомендацій:

– не купуйте продукти харчування у місцях стихійної торгівлі у підозрілих осіб;

– купуйте продукти харчування в організаціях торгівлі та громадського харчування, які належним чином організували виробництво та реалізацію продуктів харчування ;

–  звертайте увагу на дату виготовлення харчового продукту, термін його придатності та умови зберігання і реалізації;

– закуповуйте або готуйте салати, вироби з рубленого м’яса, холодець, кондитерські вироби з кремом в невеликій кількості, пам’ятаючи про те, що зберігати їх треба при температурі від +2 С до +6 С обмежений час;

– піддавайте повторній термічній обробці кулінарні страви попереднього дня;

– дотримуйтесь технології приготування страв у домашніх умовах , при цьому виконуючи наступне: ретельна обробка рук перед початком приготування їжі і після контакту з сирою продукцією , використання окремих обробних ножів для оброблення сирих продуктів і готових виробів; ретельно промивайте зелень , овочі та фрукти;

– розміщуйте в холодильнику продукти харчування з умовою товарного сусідства: готові страви та напівфабрикати високого ступеню готовності – на верхніх полицях, сировина – на нижніх полицях;

– якщо ви відчуваєте себе нездоровим (за наявності розладів стула, нудоти, болі в животі) – ні в якому разі не займайтеся приготуванням їжі для сім’ї та гостей;

Не використовуйте при виїзді на відпочинок, при відправленні дітей на екскурсію або в тривалу поїздку – продукти харчування, що швидко псуються.

У разі захворювань звертайтесь за медичною допомогою!

Margaret

Recent Posts

Найкумедніші знаки Зодіаку: вони неодмінно подарують посмішку

Деякі знаки Зодіаку мають особливий хист до гумору, що робить їх улюбленцями публіки. Вони вирізняються…

8 хв. ago

У Дніпрі BMW після зіткнення з Tesla на смерть збив водія припаркованої автівки та влетів у стовп

У четвер, 14 серпня, у Дніпрі на проспекті Лесі Українки поруч з вулицею батальйону Дніпро…

29 хв. ago

У Кам’янському презентують книгу «Український Геродот з Верхньодніпровська»

21 серпня Музей історії міста запрошує кам’янчан і гостей міста на презентацію унікального видання, а…

35 хв. ago

Сьогодні у Кам’янському пройде яромарок вакансій

14 серпня  фахівці Кам'янської філії Дніпропетровського ОЦЗ запрошують шукачів роботи прийняти участь у ярмарку вакансій…

38 хв. ago

Кам’янчан запрошують на презентацію книги “Невідоме Тритузне. Слідами зниклого села”

20 серпня о 13:00 в приміщенні кіноконцертного залу "Мир" відбудеться презентація історико-краєзнавчого видання "Невідоме Тритузне.…

41 хв. ago

У Дніпрі чоловік втопився в каналізаційному колодязі (фото +18, відео)

У Дніпрі на Запорізькому шосе стався трагічний інцидент із летальним кінцем. Чоловік потонув у каналізації,…

43 хв. ago