У Кам’янському попередили масштабне скидання будівельного сміття

Ввечері 11 серпня працівники поліції спільно з представниками Кам’янськоїекологічної комісії та департаменту екології та природних ресурсів міської ради затримали дві вантажівки, що намагались здійснити несанкціоноване скидання будівельного сміття. Подія сталась на житломасиві Дніпробуд – найбільш екологічно чистому районі міста. Про це повідомив очільник комісії Олександр Лукашов.
Автівки, завантажені уламками бетону та іншими будівельними відходами, зафіксували поблизу приватного сектору житлового масиву. Після того, як водії здійснили перші скидання, вони були затримані, а факт порушення – задокументований правоохоронцями. Обидва вантажних автомобілі вилучили у встановленому законом порядку.
«Ще у травні ми оголосили про початок кампанії з ліквідації стихійних звалищ. Станом на сьогодні більша частина роботи вже виконана. Проте існують горе-підприємці, які постійно додають турбот комунальникам. За нашою інформацією, водії, яких затримали, мали здійснити не один такий рейс. Тепер відповідатимуть за законом. На жаль саме безкарність є тим підґрунтям, на якому згодом зростають звалища», – сказав очільник Кам’янської міської екологічної комісії Олександр Лукашов.
З’ясувалось, що сміття прямувало з Середньодніпровської ГЕС – нещодавно там проводились будівельні роботи. Вона входить до складу ПрАТ «Укргідроенерго» і є четвертим ступенем каскаду гідроелектростанцій, розташованих на р. Дніпро.
«Напередодні ми отримали інформацію про підготовку до вивозу сміття і на жаль вона підтвердилась. Прикро, що представництво такої великої компанії як «Укргідроенерго» вдається до дрібних вивертів, що завдають немалої шкоди громаді міста. Так, за утилізацію сміття необхідно платити. Натомість на ГЕС вирішили зекономити», – наголосив Олександр Лукашов.
Нагадаємо, що згідно чинного КУпАП розмір штрафу за порушення правил благоустрою для громадян складає 1360 грн., для суб’єктів підприємницької діяльності – 1700 грн. У випадку встановлення суттєвої шкоди навколишньому середовищу, покарання може бути більш суворим.
«Вдячний правоохоронцям за плідну співпрацю та оперативне реагування. Провели перемовини з керівництвом поліції. Констатую, що воно рішуче налаштоване попереджати подібні інциденти», – підкреслив заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Кам’янської міськради Віталій Поліщук.
Безкарне утворення стихійних звалищ, особливо поблизу приватного сектору, нерідко стає результатом пасивності мешканців, наголосив очільник екологічної комісії Кам’янського Олександр Лукашов. Він закликав громадян фіксувати несанкціоновані скидання сміття на фото або відео. У разі неможливості – записати номер автівки, що здійснює скидання, та проінформувати про порушення працівників поліції.

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *