Через недобросовісність підприємств-забрудників бюджет Кам’янського недоотримав 10 млн грн

З початку року бюджет Кам’янського недоотримав 30 млн. грн. через недобросовісність підприємств, які не уклали договори на оренду землі, яка перебуває в комунальній власності. Третина боргу припадає на ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» та ПрАТ «Дніпровський коксохімічний завод». Про це розповів голова екологічної комісії Кам’янського Олександр Лукашов за підсумками засідання напередодні сесії міськради. 
За словами Олександра Лукашова, боржники створюють негативний прецедент для інших підприємств, що також намагаються ухилятись від сплати оновленої орендної ставки на землю.
«Обурює той факт, що 30% боргу за оренду комунальної землі припадає на підприємства, які мають найбільший вплив на громаду Кам’янського. В тому числі – негативний, оскільки ДМК і ДКХЗ є найбільшими забрудниками атмосферного повітря. Ба більше, це створює негативний прецедент для власників інших підприємств», – підкреслив очільник Кам’янської міської екологічної комісії.
У липні поточного року відбувся продаж майнового комплексу ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат». Новим власником підприємства став холдинг «Метінвест». Однією з умов продажу комбінату було переукладання договору та сплата оновленої ставки оренди комунальної землі.
Нагадаємо, наприкінці липня під час пленарного засідання сесії міської ради депутати та міський голова Кам’янського Андрій Білоусов публічно звернулись до власників холдингу «Метінвест» з вимогою вирішити питання щодо погашення заборгованості з оренди комунальних земельних ділянок.
«Більш того, напередодні продажу ДМК я особисто виступив з відкритим зверненням до тоді ще потенційних власників підприємства. Я зазначав, що і міська влада, і екологічна комісія, готові до конструктивного діалогу. На жаль менеджмент зазначених підприємств-забрудниківне демонструє відкритості та готовності до співпраці», – підкреслив очільник Кам’янської міської екологічної комісії Олександр Лукашов.
Він додав,  що наступним кроком у вирішенні питання щодо погашення боргів з оренди комунальної землі громади Кам’янського може стати звернення міськради до суду. При цьому судові позови торкатимуться всіх підприємств, що ухиляються від сплати орендної ставки.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *