Депутати Кам’янського звернулись до власників «Метінвесту»: подробиці

Депутати Кам’янської міської ради та очільник міста Андрій Білоусов звернулись до співвласників холдингу «Метінвест» Ріната Ахметова та Вадима Новинського щодо фінансування екологічних заходів, запланованих ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат». Відповідну ініціативу голови міської екологічної комісії Олександра Лукашова одноголосно підтримали 24 вересня під час пленарного засідання сесії міськради. 
У липні майновий комплекс ДМК реалізували через відкритий аукціон. Його новим власником став ПрАТ «Дніпровський коксохімічний завод», що входить до холдингу «Метінвест». Але юридична особа ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» не стала об’єктом торгів.
«Дніпровський меткомбінат» свого часу розробив та зобов’язався профінансувати і реалізувати певний перелік заходів, спрямованих на зменшення викидів та покращення екологічного стану Кам’янського. У зверненні ми просимо власників холдингу «Метінвест» профінансувати ці зобов’язання. Адже майно ДМК відійшло до «коксохіму», що входить до складу холдингу», – підкреслив очільник Кам’янської міської екологічної комісії Олександр Лукашов.
Загалом керівництво колишнього «Дніпровського меткомбінату» запланувало реалізацію екологічних заходів на загальну суму близько 1,48 млрд грн. Згідно екологічної програми Кам’янського, вони мали бути профінансовані до 2025 року. Проте ДМК визнали банкрутом.
«Міська рада та очільник Кам’янського Андрій Білоусов демонструють виважену конструктивну позицію. Вона незмінна: економіка повинна працювати, але із дотриманням екологічних норм та законодавства», – додав Олександр Лукашов.
ПрАТ «ЮЖКОКС» та ПрАТ «Дніпровський коксохімічний завод» є найбільшими підприємствами-забрудниками міста. На них припадає 97,% від загального забруднення повітря. При цьому на «Дінпровський коксохім» (колишній ДМК) –   94% шкідливих викидів.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *