У Кам’янському відбулось чергове засідання сесії міської ради. Подробиці

24 вересня відбулось засідання 10-ї сесії Кам’янської міської ради. До порядку денного увійшли 29 основних, 10 додаткових питань та 1 депутатський запит.
Міська рада прийняла спільне зверненняміського голови Андрія Білоусова та депутатського корпусу до Ріната Ахметова та Вадима Новинського, власників холдингу «Метінвест», якому віднедавна належить ПрАТ «Дніпровський коксохімічнийзавод» (раніше ПАТ «Дніпровський меткомбінат»).
Наразі ПрАТ «Дніпровський коксохімічний завод» (колишній ПАТ «Дніпровський меткомбінат»)здійснює94% усіх шкідливих викидів у атмосферне повітря в загальному обсязі викидів по місту.
«Для нашого міста проблема охорони навколишнього природного середовища є досить резонансним питанням. З одного боку, виробляється великий відсоток реалізованої промислової продукції України, а з іншого – має місце велика концентрація промислового комплексу, діяльність якого призводить до значного рівня техногенного навантаження на довкілля та здоров’я мешканців… Аналізуючи стан виконання підприємством заходів Екологічної програми, спостерігається не досить втішна картина. Адже більшість ефективних заходів які потребували капітальних інвестицій залишились недовиконаними та перенесеними на віддалений період, а деякі взагалі були замінені на менш важливі та мало ефективні», – йдеться у зверненні.
З огляду на відсутність зі сторони безпосереднього керівництва підприємства реакції на вимоги міської влади щодо вирішення наболілих для міста екологічних проблем, міський голова та депутати міської ради звернулися до власників холдингу з проханням втрутитися в дану ситуацію та надати належні доручення відповідним підрозділам компанії.
Перейшовши до порядку денного, міська рада затвердила звіт про виконання міського бюджетуза I півріччя 2021 року. Так, до загального та спеціального фондів міського бюджету з урахуванням офіційних трансфертів надійшло 1 210 279,7 тис.грн, що становить 100,3% до уточненого плану. Порівняно з аналогічним періодом 2020 року загальний обсяг надходжень збільшився на 160 641,7 тис.грн або 15,3%.Видатки міського бюджету склали1 232 989,6 тис.грн.
Починаючи з 2022 року учасникам бойових дій в Афганістані та учасникам бойових дій на території інших держав виплачуватиметься одноразова адресна матеріальна допомога з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав до 15 лютого. Відповідні зміни були внесені до Програми соціального захисту населення на 2018-2022 роки.
Міськрада прийняла рішення про зміну найменування Комунального підприємства Кам’янської міської ради «Готельний комплекс «Зоря» на Комунальне підприємство Кам’янської міської ради «Новий квартал» та затвердила статут підприємства в новій редакції. Зокрема, до основних напрямів діяльності підприємства належитьутримання, управління та благоустрій території транзитного містечка для внутрішньо переміщених осіб по бульвару Героїв.
Також серед питань, прийнятих на засіданні, – внесення змін до програм розвитку комунальної аптечної мережі, Центру молодіжних ініціатив, міської програми «Родина героя», затвердження статутів кам’янських ДЮСШ та лікарень, земельні питання.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *