Кам’янчанам роз’яснили про перерахунок пенсій

Виплату пенсій за жовтень поточного року розпочато своєчасно – з 4 жовтня. Деякі пенсіонери отримають пенсійні виплати у підвищених розмірах, тому що з 1 жовтня 2021 року проведений перерахунок тим, кому виповнилося 75 років.

Про це повідомили в Пенсійному фонді України в Дніпропетровській області.

Пенсіонерам, які досягли віку від 75 до 80 років, до пенсій встановлено щомісячну компенсаційну виплату у розмірі до 400 гривень. Проте, після встановлення компенсаційної виплати пенсія не може перевищувати 10340,35 гривень.

Особам, які отримують пенсію відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, незалежно від виду пенсії та мають відповідний страховий стаж (чоловіки – 25 років, жінки – 20 років), та у яких після встановлення вищевказаної компенсаційної виплати, з урахуванням всіх надбавок і доплат, сума пенсії не досягає 2500 гривень, надається доплата до пенсії в тій сумі, що не вистачає до зазначеного розміру.

Компенсаційна виплата буде здійснюватися щомісяця особам, які отримують пенсію та досягли 75 років (з дати досягнення відповідного віку) до досягнення ними 80-річного віку.
Якщо ж пенсіонеру виповниться 80 років, то з дати досягнення такого віку щомісячна компенсаційна виплата зросте з 400 до 500 гривень (у межах визначеного Урядом розміру – 10340,35 грн).
Головним управлінням Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області проведено відповідний перерахунок в автоматизованому режимі, що не потребувало додаткового звернення до сервісних центрів Фонду області.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *