Кам’янська міська рада представила пілотний проєкт «Бюджет участі. Діти» іншим громадам

За запрошенням експертів Ради Європи Кам’янська міська рада представила досвід запровадження пілотного проєкту «Бюджет участі. Діти», як одну з кращих практик, для  українських громад. Про це повідомили в департаменті економічного розвитку міської ради.

У онлайн-зустрічі взяли участь Голова Офісу Ради Європи в Україні Стен Ньорлов, Державний секретар Кабінету Міністрів України Олександр Ярема, керівник проєкту Ради Європи “Зміцнення громадської участі у демократичному процесі прийняття рішень в Україні” Володимир Кебало, національний експерт Ради Європи Олексій Коваленко, національна модераторка платформи електронної демократії school-budget.e-dem.ua Олександра Піденко та представники громад-партнерів Ради Європи.
Присутній особисто на експертному вебінарі Стен Ньорлов відзначив активність Кам`янського та підкреслив, що Кам`янська міська рада стала першою, яка уклала Меморандум про співпрацю з Офісом Ради Європи в Україні на місцевому рівні. При цьому Державний секретар Кабінету Міністрів України Олександр Ярема заявив про наміри адвокатувати перед Міністерством освіти і науки України запровадження шкільного громадського бюджету на теренах усієї країни як дієвого інструменту виховання свідомого громадянина, починаючи зі шкільного віку.

Кам`янська міська рада співпрацює з Радою Європи в межах проєкту «Зміцнення громадської участі у демократичному процесі прийняття рішень в Україні», а під час розробки Положення про пілотний проєкт було використано інструментарій Ради Європи щодо впровадження шкільного громадського бюджету для розвитку громад.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *