У Кам’янському відбулось чергове засідання виконавчого комітету міської ради

26 жовтня відбулось чергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного увійшли 59 основних та 4 додаткових питання.

Серед найважливіших питань порядку денного – затвердження тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування для теплопостачальних підприємств міста.

«Тарифи на опалення для населення не змінилися й залишилися на рівні попереднього опалювального сезону. На жаль, ціна на газ в цьому тарифі передбачалася на рівні 6500 грн за тисячу кубометрів, а на теперішній час становить 7 400 грн. Окрім того відбулося здорожчання електроенергії, вартості запчастин, змінився рівень мінімальної заробітної плати тощо, у зв’язку із чим теплопостачальні підприємства працюватимуть збитково. Саме тому було вирішено компенсувати різницю в тарифі за рахунок дотації з міського бюджету. Також сподіваюся, що завдяки підписаному між керівництвом держави та Асоціацією міст України меморандуму, ми зможемо частину цих збитків компенсувати за рахунок коштів державного бюджету», – сказав міський голова Андрій Білоусов.

Тож, для населення тарифи на опалення не змінилися: 1933,28 грн за 1 Гкал для споживачів Комунального підприємства Кам’янської міської ради «Кам’янська теплопостачальна компанія» й 1935,34 за 1 Гкал – Акціонерного товариства «ДНІПРОВСЬКА ТЕЦ».
Разом з тим, тариф на тепло зросте більше ніж на 70% для установ бюджетної сфери та інших організацій. Як пояснив перший заступник міського голови Олександр Чернишов, перш за все, це пов’язано із здорожчанням газу для бюджетних установ, вартість якого зросла з 6 450 грн до 14 500 грн за тисячу кубометрів.

Виконком міської ради прийняв рішення про утримання території Кам’янської міської територіальної громади в зимовий період 2021–2022 років. Так, ТОВ «Укравтобуд» відповідно до укладених договорів забезпечуватиме розчищення, прибирання від снігу та оброблення протиожеледною сумішшю доріг, зупинок, тротуарів на території Південного району, а «КАТП 042802» – території Заводського та Дніпровського районів.
Прибирання від снігу та оброблення протиожеледною сумішшю всіх тротуарів та доріг в межах визначеної прибудинкової території, тротуарів по проспектах Свободи та Т.Шевченка в повному обсязі здійснюватиме КП «Добробут».

Рішенням виконкому було затверджено мережу закладів освіти міської територіальної громади на 2021-2022 навчальний рік, яка включає в себе 42 заклади середньої загальної освіти, 47 закладів дошкільної освіти, 8 дошкільних відділень у загальноосвітніх закладах та 7 закладів позашкільної освіти.

Відповідним рішенням виконком встановив розмір матеріальної допомоги на придбання шкільної та спортивної форми для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які навчаються у загальноосвітніх навчальних закладах міста, на кожну дитину у сумі 1200,00 грн. Розмір матеріальної допомоги не збільшувався починаючи з 2014 року. Наразі у закладах освіти Кам’янського навчається 422 дитини позбавленої батьківського піклування.
Виконавчий комітет міської ради надав дозвіл Об’єднаній єврейській общині України на встановлення на території трамвайного депо по вул.Криворізькій пам’ятного знака «На місці трамвайного депо з 1910 по 1965 роки знаходилось єврейське кладовище міста Кам’янське».
Також було розглянуто низку рішень підготовлених департаментом комунальної власності, земельних відносин та реєстрації речових прав на нерухоме майно, відділом розподілу житлової площі міської ради, службою у справах дітей міської ради тощо.
Наприкінці засідання член виконавчого комітету Олександр Самойлович від імені організації «Родина загиблих героїв м.Кам’янського» подарував міському голові книгу про кам’янчан, які загинули захищаючи Україну.

«Від імені усіх родин загиблих захисників нашого міста дякую вам, шановний Андрію Леонідовичу, за турботу, підтримку та допомогу нашим родинам і даруємо вже другий том нашої книги «Життя обірване війною». Ми дуже хочемо, щоб ця книга була останньою», – сказав Олександр Самойлович.

1

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *