Екологічна комісія Кам’янського вимагає перевірити «Дніпровський коксохім» щодо дозволу на викиди

ПрАТ «Дніпровський коксохімічний завод» (м. Кам’янське, Дніпропетровська область) використовує майно колишнього «Дніпровського меткомбінату», не маючи дозволів на викиди шкідливих речовин в атмосферу. Про це повідомив голова  міської екологічної комісії Олександр Лукашов.  
Він зазначив, що згідно інформації Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, підприємство не зверталось для отримання дозвільних документів. Така ситуація триває з моменту придбання холдингом «Метінвест» майнового комплексу ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» та фактичного його приєднання до ДКХЗ наприкінці липня 2021 року.
За словами Олександра Лукашова, несанкціоновані викиди шкідливих речовин не лише порушують норми екологічного законодавства, але й спричиняють фінансові збитки громаді Кам’янського.
«Кожне промислове підприємство сплачує екологічний податок. Він, в свою чергу, нараховується індивідуально, виходячи із задекларованих у дозвільних документах об’ємів викидів шкідливих речовин», – пояснивочільник екологічної комісії.
Він підкреслив: керівництво ДКХЗ посилається на норми законодавства, які дозволяють фактичному підприємству-правонаступнику не звертатись за повторним отриманням дозвільних документів.
«Проте така норма не розповсюджується на отримання дозволів зокрема на викиди шкідливих речовин в атмосферу», – додав Лукашов.
Голова Кам’янської міської екологічної комісії терміново звернувся до департаменту екології міськради з проханням ініціювати перевірку ПрАТ «Дніпровський коксохімічний завод» Державною екологічною інспекцією та податківцями. Перевірятимуть звітність про нарахування та сплату екологічного податку, а також використання промислово-виробничих потужностей.
У вересні поточного року під час пленарного засідання сесії Кам’янської міськради очільник міста Андрій Білоусов та депутатський корпус звернулись до співвласників «Метінвесту» Ріната Ахметова та Вадима Новинського. В офіційному листі йшлося про необхідність фінансування та реалізацію ПрАТ «Дніпровський коксохімічний завод» екологічних заходів, запланованих «Дінпровським меткомбінатом» на загальну суму близько 1,5 млрд грн.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *