Каменское снова победило в борьбе с “Рокобаном”

Министерство защиты окружающей среды совместно с ООО “Рокобан” подали апелляцию на решение суда первой инстанции, которым в Каменском запрещается деятельность “Рокобана”. Однако, суд оставил в силе решение первой инстанции.

Об этом сообщили в группе “Екологія-Право-Людина” в Facebook.

“Як відомо, 28 липня 2021 р. Окружний адміністративний суд м. Києва виніс рішення про задоволення позову Кам’янської міської ради до Міндовкілля та визнання протиправним та скасування Висновку з ОВД (оцінка впливу на довкілля) від 29.09.2020р. №21/01-201910294740/1, виданого Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів (відповідач) ТОВ “Рокобан” (третя особа) для планованої діяльності «Здійснення діяльності по збиранню, перевезенню, зберіганню, обробленню, утилізації та знешкодженню небезпечних відходів та подальшим виготовленням м’ясо-кісткової муки, тваринних кормів у м.Кам’янське».

Міндовкілля та ТОВ подали апеляційні скарги на рішення суду першої інстанції, де ставили під сумнів право Кам’янської міської ради оскаржувати висновок з ОВД, а також відсутність обов’язку в Міндовкілля перевіряли звіти з ОВД та незаконне переймання судом першої інстанції на себе повноважень по аналізу змісту звіту з ОВД. Апелянти були незадоволені тим, що суд першої інстанції дуже детально розібрався у справі, дослідив звіт з ОВД та інші документи, і вказав, що спірний висновок з ОВД наданий на підставі звіту з ОВД, містить масу невідповідностей та недостовірностей до реальних обставин. Всі ці невідповідності могли бути усунені шляхом громадського обговорення та приведення звіту з ОВД до реальних даних, що на думку суду першої інстанції ж самостійною підставою для скасування спірного висновку. Мешканців Кам‘янське представляє керівник юридичного відділу Ольга Мелень-Забрамна.
Вчора, 3 листопада 2021 року Шостий апеляційний адміністративний суд переглянув справу та залишив в силі рішення суду першої інстанції. Також це рішення дуже важливе в боротьбі проти “Рокобану”, оскільки на це рішення  також очікує і суд, що має переглядати законність визнаної недійсною ліцензії на провадження діяльності по поводженню із небезпечними відходами, виданої ТОВ “Рокобан”.

Вітаємо громадськість м.Кам’янське, в першу чергу ГО «Комфортне місто» та Кам’янську міську раду, які невтомно захищають права кам’янчан на безпечне для життя і здоров’я довкілля!”, – говорится в сообщении.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *