На Дніпропетровщині більше половини дорослих вакцинувалися від коронавірусу

На Дніпропетровщині від COVID-19 вакцинували понад 50% дорослих. В регіоні зробили більше 2 млн 445 тис щеплень. Про це під час брифінгу повідомила заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Тетяна Квітницька.

«Єдиний дієвий спосіб вберегти себе та близьких від важкого перебігу короновірусної хвороби – зробити щеплення. Для цього в області створені всі умови», – зазначила Тетяна Квітницька

Вона додала, що двома дозами в регіоні щепилися більше 1 млн 145 тис людей. Серед них – понад 4,8 тис дітей 12-17 років.

«З 19 грудня починає працювати програма єПідтримка. Повністю вакциновані мешканці регіону зможуть отримати одну тисячу гривень. На них – піти в кінотеатр, музей або на концерт, купити квиток на потяг або літак, книги, придбати абонемент в спортзал. Планують  включити до переліку доступних товарів й ліки. Розширення програми ініціював Президент Володимир Зеленський», – сказала Тетяна Квітницька. 

У Дніпропетровській області працюють  33 центри вакцинації населення, 217 амбулаторних пунктів щеплення, 120 мобільних бригад. Використовують препарати CoronaVac, Comirnaty, AstraZeneca та Moderna.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *