У 2022 році підприємства-забрудники Кам’янського мають інвестувати понад 450 млн грн в екологію

Підприємства-забрудники, що здійснюють свою діяльність на території Кам’янського,  мають інвестувати у реалізацію екологічних заходів 454,5 млн грн.протягом наступного року. Відповідні зобов’язання передбачені Екологічною програмою громади міста до 2025 року, яку ухвалили під час пленарного засідання міськради у середу, 22 грудня.
Модернізація виробництва, зниження об’ємів шкідливих викидів до нормативних рівнів та нижче, а також усунення негативних наслідків господарської діяльності – обов’язки підприємств-забрудників перед громадою Кам’янського. Реалізація цих заходів має здійснюватися їх власним коштом.
У 2022 році підприємства різних напрямків мають інвестувати в екологічний напрямок 454,54 млн грн. Найбільша частка фінансових зобов’язань – 304, 14 млн грн., – припадає на охорону атмосферного повітря і закріплена за ПрАТ «Дніпровський коксохімічний завод» та ПАТ «ЮЖКОКС». Підприємства повинні провести реконструкцію та модернізацію виробничого й очисного обладнання, а також оновити устаткування для моніторингу якості повітря.
«Програма зазнала змін, порівнюючи із 2021 роком. У липні ПрАТ «ДКХЗ» придбав майновий комплекс фактичного банкрута ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат». Тож відповідно змінився і перелік підприємств, що зобов’язались впроваджувати ті чи інші екологічні заходи. Ситуація непроста. Необхідно з одного боку давати можливість працювати підприємствам, даючи робочі місця громадянам та податки бюджетові. З іншого – їх діяльність має відповідати екологічним нормам та стандартам», – зазначив очільник екологічної комісії м. Кам’янського Олександр Лукашов.
Згідно Екологічної програми, загалом до 2025 року підприємства-забрудники, що працюють на території громади, мають витратити понад 1,091 млрд грн на покращення стану довкілля.
Відповідальним за виконання рішення призначено департамент екології Кам’янської міської ради.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *