Кам`янське візьме участь в Програмі з відновлення України

Міністерством розвитку громад та територій України оголошено про початок відбору проєктів, фінансування яких може здійснюватися за рахунок відповідної субвенції в рамках фінансової угоди «Програма з відновлення України» між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Програма спрямовується на відновлення інфраструктури регіонів на сході держави, що постраждали внаслідок збройної агресії РФ проти України, а також на ті території, де підвищилось навантаження на інфраструктуру через збільшення населення за рахунок внутрішньо переміщених осіб.

«Програма з відновлення України» є продовженням «Надзвичайної кредитної програми для відновлення в Україні», яка була підписана у 2014 році та була першою експериментальною програмою поєднання кредиту для України та безповоротним наданням коштів для місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Реалізація «Програми з відновлення України» дозволить здійснити оновлення чи будівництво нових медичних закладів, закладів освіти, культури, спорту, ЦНАПів тощо. Значущим фактором є те, що ці будівлі, відповідно до умов Програми, мають бути безбар’єрними та енергоефективними. Ці напрями – серед пріоритетів діяльності Уряду.

Кошти в сумі 340 млн євро будуть спрямовані на відновлення соціальної інфраструктури у східних регіонах та регіонах, де проживає значна кількість внутрішньо переміщених осіб.

В рамках участі у «Програмі з відновлення України» від міста Кам’янське буде подано 7 пріоритетних проєктів, а саме:

– 2 проєкти з реконструкції комплексів будівель міських лікарень: комунального некомерційного підприємства «Міська лікарня №9» за адресою: м.Кам’янське, просп. Аношкіна, 72» та комунального некомерційного підприємства «Міська лікарня швидкої медичної допомоги» за адресою: м.Кам’янське, вул. В’ячеслава Чорновола, 79А»;

– реконструкція будівель комунального закладу «Ліцей №1» Кам’янської міської ради за адресою: вул. Миколи Лисенка, 2а;

– реконструкція будівлі ІІ-го поліклінічного відділення комунального некомерційного підприємства Кам’янської міської ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги №3» під «Центр розвитку дитини» за адресою: вул.Січеславський шлях, 1;

– нове будівництво комунального закладу «Будинок творчості дітей та юнацтва» Кам’янської міської ради за адресою: вул. Звенигородська, 29;

– реконструкція будівлі комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа №2» Кам’янської міської ради за адресою: вул. Мира, 19А;

– реконструкція будівлі майстерні під спортивний комплекс комунального закладу «Гімназія №8» Кам’янської міської ради за адресою: вул. 9 Травня, 16.

Загальна вартість проєктів становить 627,7 млн.грн.

Пропозиції щодо участі міста у «Програмі з відновлення України та запропонованих проєктів міста Кам’янське направляти за електронною адресою [email protected] або за телефонами 55 41 34, 55 41 39.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *