Дніпропетровщина – лідер України за втіленими проєктами програми «Велике будівництво»

Спортивна, освітня, дорожня, медична. У 2021-му році в області комплексно оновлювали інфраструктуру. Загалом звели та реконструювали майже 100 об’єктів. Це найбільше в Україні, повідомив під час брифінгу у ДніпроОДА консультант програми «Велике будівництво» Юрій Голик.

«У 2021-му в Україні звели «з нуля» та оновили 115 шкіл та дитсадків, 33 лікарні, 237 сільських амбулаторій, 22 басейни. А ще – більш ніж 7 тис км державних і місцевих доріг, – зазначив Юрій Голик. – Дніпропетровщина – лідер серед інших областей у реалізації програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Минулого року тут втілили найбільше проєктів».

Будівельні й ремонтні майданчики були розгорнуті у різних куточках Дніпропетровщини. Працювали у дитячих садочках, басейнах, школах, приймальних  відділеннях, на  дорогах та стадіонах.

Серед зведених «з нуля» – дитсадки у Покрові та Старих Кодаках. Із сучасним дизайном, теплі, затишні. Загалом на 200 малюків. А ще в області термомодернізували три дошкільні заклади.

«Нові садочки мають оригінальну архітектуру. Вони нагадують дитячу казку. Комфортні, яскраві, доступні для людей з інвалідністю. Саме у таких умовах мають виховуватися малюки, а не в сірих та холодних будівлях», – наголосив Юрій Голик.

Із позначкою «зроблено» 6 шкіл. Реконструйовані об’єкти, зокрема, в Апостоловому, Петропавлівці, Сурсько-Литовському, Дніпрі.

«Відкрили 6 новозбудованих малих групових будинків. Вони для дітей, які залишилися без батьківської турботи. Там маленькі мешканці області розвиваються в атмосфері сімейного затишку», – сказав Юрій Голик.
Нове дихання отримала спортивна інфраструктура. За темпами її розвитку Дніпропетровщина утримує національну першість. У Дніпрі звели Олімпійський дім. У Нікополі та Слобожанському «виросли» нові сучасні басейни. У регіоні облаштували 9 стадіонів. При школах, у громадах та містах.
Зробили акцент на розвитку медичної інфраструктури. Серед втілених проєктів – 16 побудованих сільських амбулаторій. У більшості з них передбачене житло для сімейних лікарів.

В опорних лікарнях модернізували 13 приймальних відділень. У Дніпрі, Кам’янському, Кривому Розі, Першотравенську, Марганці, Новомосковську. Вони оснащені всім необхідним обладнанням для порятунку «важких» пацієнтів. Раніше такі умови мали лише мешканці великих міст, наголосив Юрій Голик.

Увесь минулий рік не припинялися роботи на дорогах області. Загалом збудували нових та відремонтували понад 550 км автошляхів. З них майже 130 км – місцевого значення і майже 450 км – державного. Відбулася довгоочікувана подія – новозведеною об’їзною Дніпра рушили автівки. Південний обхід розвантажив місто від транзитного транспорту.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *