ТОП досягнень Дніпропетровщини за 2021-й у дорожній сфері

У 2021-му на Дніпропетровщині з’явилося понад 550 км нових та відремонтованих магістралей. Техніка працювала і на державних, і на місцевих автошляхах. Про головні новинки в розвитку дорожньої інфраструктури регіону за останній рік розповів очільник області Валентин Резніченко.

«Осучаснюємо дороги області. Протягом минулого року в регіоні будувалися та оновлювалися державні траси. Приводили до ладу і місцеві автошляхи. Загалом зведено «з нуля» та відремонтовано понад 550 км», – зазначив Валентин Резніченко.

До ТОП новинок на автошляхах Дніпропетровщини за 2021-й увійшли:

Оновлення 2-х трас державного значення 

У 2021-му техніка працювала на 12-ти державних магістралях. Їх ремонтували за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Один із наймасштабніших проєктів – автошлях  від межі з Кіровоградською областю до Донецької. Він – частина найдовшої траси в Україні М-30 Стрий-Ізварине. Довжина ділянки, що проходить Дніпропетровщиною, – майже 300 км. Нині вона вся із новим покриттям.

«Дорога Єдності» проходить через Павлоград. Її складова – вулиця Дніпровська. Одну з головних транспортних артерій міста привели до ладу. Із новим асфальтом – усі 12,5 км.

Повністю відремонтована і траса на Нікополь Р-73. Її загальна протяжність – 56 км.

Ремонт 17-ти місцевих доріг

Минулого року місцеві автошляхи оновлювали у Дніпровському, Кам’янському, Новомосковському районах. Основна їх частина проходить селами. Місцеві задоволені гарним покриттям і тим, що значно скоротився час у дорозі між населеними пунктами.

Наприклад, у Кам’янському районі капітально відремонтували дорогу Верхньодніпровськ-Боровківка-Доброгірське. Вона проходить декількома селами Верхньодніпровської громади. У 2021-му там уклали 13 км нового покриття.

У Новомосковському районі привели до ладу дорогу в Знаменівці. Вона проходить центром села і з’єднується з трасою Дніпро-Павлоград. Довжина автошляху – 8 км.

Відремонтовані дороги – з розміткою, дорожніми знаками, охайними узбіччями.

Відкритий рух Південним обходом Дніпра

У 2021-му завершили будівництво першої об’їзної Дніпра. Сім кілометрів автошляху з’єднали запорізьку трасу з Південним мостом. Це дорога по 2 смуги у кожен бік. Із дворівневою розв’язкою на аеропорт.

Південним обходом уже рухаються автівки. Пропускна спроможність нової магістралі – до 20 тис машин на добу. Вона розвантажила вулиці Космічну та Яснополянську в обласному центрі від транзитного транспорту.

Будівництво нової траси на Київ Н-31

2021-го продовжили будівництво решетилівської траси. Нову дорогу у столичному напрямку зводять «з нуля» в обхід населених пунктів Дніпровського району.

Уже готові 30 км магістралі. Нині техніка працює за каналом Дніпро-Донбас. Там зводять шляхопроводи: дворівневі розв’язки та естакаду через Оріль. Мостовики використовують сучасні технології, унікальні для регіону та України.

Початок будівництва Північного обходу Дніпра 

У Дніпрі розпочали будівництво другої об’їзної дороги міста. Вона поєднає Кайдацький міст із криворізькою трасою. Північний обхід розвантажить від транзитного транспорту вулиці Новокодацького району обласного центру. «Фішка» проєкту – унікальна естакада, яку зведуть над заводською зоною і залізничною колією.

Старт будівництва нової злітно-посадкової смуги в аеропорту Дніпра

Минулого року стартувало будівництво в аеропорту Дніпра. Там зводять нову злітно-посадкову смугу, перон, руліжні доріжки. Розпочали з підготовчих робіт.

Модернізоване летовище зможе приймати найбільші у світі літаки. А ще значно розширити пасажиропотік – до 4 млн людей на рік.

У планах – реконструювати і термінал та злітно-посадкову смугу у криворізькому аеропорту.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *