Координаційна рада Кам’янського з питань захисту тварин провела своє перше засідання

28 січня відбулося перше засідання Координаційної ради з питань захисту тварин на території Кам’янської міської територіальної громади.

Заступник міського голови, голова координаційної ради Костянтин Саусь, відкриваючи засідання, зазначив, що вирішення проблеми безпритульних тварин потребує системного підходу, у якому основними складовими є діюча законодавча база, проведення реєстрації та стерилізації тварин, їх прилаштування та просвітницька робота з громадянами.

Координаційна рада була створена з метою сприяння участі громадськості у формуванні та реалізації політики в галузі захисту тварин й забезпечення взаємодії зоозахисників та зооволонтерів  з органами місцевого самоврядування.

У 2020 році в Кам’янському було створено КУ «Притулок для тварин». Наше місто одне з 5 міст Дніпропетровської області, в якому створено подібну комунальну установу. Упродовж 2021 року установою було виловлено та стерилізовано 1010 безпритульних тварин, з них по заявкам громадян
до Єдиної диспетчерської служби – 695. У порівнянні з 2020 роком кількість виловлених та стерилізованих тварин збільшилась більш ніж у 2 рази (на 228%). Нині в притулку перебуває 547 тварин.

«Законодавством встановлено досить складний порядок відкриття притулків для тварин і ще більш складні вимоги до території та приміщень. Тому, для удосконалення своєї діяльності установа ще має вирішити низку питань. Разом з тим, реалізація Програми регулювання чисельності безпритульних тварин на території міста та їх захист полягає не лише в діяльності притулку. Це питання, які потребують активної співпраці міської влади, волонтерів, громадськості та містян», – сказала директор департаменту муніципальних послуг та регуляторної політики Марина Гурська.

Тож, члени координаційної ради оговорили основні напрями роботи, серед яких проведення роз’яснювальної роботи серед мешканців щодо недопущення жорстокого поводження з тваринами, обговорили формат проведення засідань та окресли основні питання, які потребують врегулювання та подальшого розгляду.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *