Щодо «кривавих річок» на Соцмісті Кам’янського

Про це розповів голова комісії з питань екології Кам’янського Олександр Лукашов.

“Відбулась екстрена нарада засідання під головуванням заступника міського голови Олександра Чернишова, до якої я долучився як голова постійної депутатської комісії з питань екології. Нараду скликали для з’ясування того, що відбулось неподалік хіміко-технологічного коледжу.
Надзвичайна ситуація відбулась ще 2 лютого, ліквідували аварію наступного дня. У водоканалі спростували інформацію щодо виявлення в каналізаційний трубі тваринних залишків. Засмічення спровокувала 2-метрова скатертина, яка «не пройшла» звужену ділянку між трубами різного діаметру.
Проте саме ця скатертина дала можливість побачити, що рухається комунікаціями, підпорядкованими обласному КП «Кам’янський водоканал». Чи варто говорити про те, які «коктейлі» потрапляють потім у води Дніпра?
Враховуючи підключення об’єктів до конкретного колектора, наразі можна припустити, що «речовина червоного кольору» – це відходи м’ясопереробного виробництва з найближчого ТОВ «Модуль-2000». Проте точно сказати, що саме потрапило на поверхню завдяки недбало викинутій скатертині, неможливо без лабораторного аналізу.
І про аналіз. Протягом трьох днів лабораторія КП так і не оприлюднила його остаточні результати, посилаючись на великі об’єми досліджень. Проте вже достеменно відомо, що концентрація забруднюючих речовин у відібраних на місті витоку пробах перевищує норму у 20 разів.
Після отримання результатів лабораторних досліджень департамент екології Кам’янської міськради прийматиме рішення щодо звернень до Держекоінспекції та інших уповноважених органів екологічного контролю.
Також доведеться з’ясувати, чому спеціалісти КП «Кам’янський водоканал» Дніпропетровської облради, відбираючи проби раз на три місяці, побачили суттєве забруднення стоків лише після аварії на каналізаційному колекторі.

лужа

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *