Кам’янчани надали 64 проєкти для участі у конкурсі «Бюджет участі. Місто»

У Камянському триває цикл «Бюджет участі. Місто» 2022 року. Упродовж 2 місяців камянчани мали можливість підготувати та надати громадські проєкти для участі в конкурсі.

Як повідомили в департаменті економічного розвитку міської ради, цьогоріч для участі у конкурсі було подано 64 громадських проєкти.

Нині усі проєкти пройшли попередню перевірку щодо дотримання авторами ключових принципів та правил «Бюджет участі. МІСТО», встановлених вимог до громадських проєктів, а також дотримання повноти та правильності заповнення форм.

Тож, за категоріями проєкти розподілилися наступним чином:

«Інфраструктура» ‑ 13 проєктів, які направлено на подальшу експертизу;
«Фізична культура та спорт» ‑ 11 проєктів, з них 3 відхилено;
«Екологія, ІТ та культура» ‑ 13 проєктів, які направлено на подальшу експертизу;
«Просвіта, охорона здоров’я» ‑ 27 проєктів, з них відхилено 10, направлено на експертизу 17 (освітні заклади – 15, медичні – 2).

Далі – експертиза громадських проєктів, які успішно пройшли попередню перевірку. Експертизу проводитимуть виконавчі органи міської ради, до повноважень яких належить реалізація таких проєктів. Вона полягає у перевірці проєктів на предмет їх відповідності законодавству та можливості виконання.

Координаційною радою з питань впровадження партиципаторного бюджетування (бюджету участі) затверджено реєстри прийнятихвідхилених за результатами попередньої перевірки та допущених до експертизи громадських проєктів.

Детально з проєктами «Бюджет участі. МІСТО» можна ознайомитись на спеціалізованій веб-платформі e-DEM за посиланням: https://budget.e-dem.ua/1210400000/projects .

Голосування за громадські проєкти триватиме з 28 лютого по 14 березня. Детальні інструкції щодо голосування будуть оприлюднені пізніше.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *