Соціальний захист ветеранів Афганістану у Кам’янському

Афганська війна забрала життя 12 молодих людей із Кам’янського. Іменами двох загиблих офіцерів – Героя Радянського Союзу старшого лейтенанта Олександра Стовби і майора Анатолія Воробйова – названі вулиці міста. Загалом участь у бойових діях в Афганістані взяли близько 700 мешканців міста.

Як повідомили в департаменті соціальної політики міської ради, сьогодні в Кам’янському проживає 591 учасник бойових дій на території інших держав, з них: учасників бойових дій в Афганістані – 437 осіб, 81 особа з інвалідністю внаслідок участі у війні в Афганістані та 5 сімей загиблих воїнів.

Відповідно до заходів Програми соціального захисту населення міста за рахунок коштів міського бюджету сім’ям загиблих і померлих від поранень воїнів-афганців надано пільги на оплату за житлово-комунальні послуги у розмірі 50%. Щомісячно родини загиблих отримують матеріальну грошову допомогу на лікування, придбання ліків, одягу та побутових речей, у розмірі прожиткового мінімуму – 2 393 грн, а упродовж лютого отримають одноразову щорічну допомогу у розмірі 10 тисяч гривень.

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 33-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан за рахунок коштів міського бюджету виділено матеріальну допомогу 42 особам з інвалідністю внаслідок участі в війні в Афганістані та учасникам бойових дій в Афганістані та натуральну допомогу для батьків загиблих.

У місті працює громадська організація «Союз ветеранів Афганістану», яку очолює Качуровський Олег Миколайович. Міська влада тісно співпрацює з громадською організацією «Союз ветеранів Афганістану» для вирішення соціально-медичних питань воїнів-афганців та членів їх сімей.
За результатами участі у конкурсному відборі, на фінансову підтримку статутної діяльності громадської організації «Союз ветеранів Афганістану» з міського бюджету на 2022 рік виділено 175 тисяч гривень.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *