Кам`янська шахова федерація підтримує звернення ФШУ про покарання ФІДЕ і екс-чемпіона світу Карпова

Звернення до шахової спільноти, ФІДЕ, ЄШС, всіх національних шахових федерацій!
Російська Федерація здійснила неспровокований віроломний військовий напад на Україну, порушивши всі норми  міжнародного права та гуманізму. Міста і села нашої країни, її столиця Київ піддаються жорстокому бомбардуванню російськими ракетами та бомбами, палають будинки, страждають мирні цивільні люди, гинуть жінки і діти. Ідуть запеклі бої з агресором.
В таких умовах ми вважаємо, що міжнародна шахова спільнота не може стояти осторонь від засудження злочинів перед людством, які відбуваються на наших очах. Просимо всі шахові спільноти підтримати Україну, яка проливає кров за свою незалежність і суверенітет.
Ми закликаємо Європейський Шаховий Союз та всі національні федерації негайно виступити з оцінкою цих подій на тлі того, що ФІДЕ своїм небажанням називати війну війною, а злочин злочином остаточно збанкрутувало в прямому та переносному сенсі. Наразі жоден з очільників ФІДЕ не виступив із засудженням злочинів, що кояться по відношенню до України. Усі банківські рахунки та спонсори ФІДЕ потрапили під санкції і сама ФІДЕ залишається очолюваною близьким поплічником очільника Росії Путіна – Аркадієм Дворковичем.
Просимо всі національні федерації звернутися до ФІДЕ з проханням терміново скликати Генеральну Асамблею поза територією РФ та Білорусі з метою засудження поведінки керівництва ФІДЕ та переобрання її керівних органів, заборонити проведення у РФ будь яких міжнародних шахових заходів (включаючи Всесвітню шахову олімпіаду) та  заборонити брати участь у нових виборах  ФІДЕ представникам РФ.
Сподіваємося також на відповідну оцінку та покарання відомих гросмейстерів, які відкрито підтримали злочинну агресію проти України – колишнього чемпіона світа Анатолія Карпова, Сергія Карякіна та Сергія Шипова.
Члени національної збірної України з шахів
Федерація шахів України.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *