Як працює система сповіщення на Дніпропетровщині

У Дніпрі та області періодично лунають сирени та оголошують повітряну тривогу. Згодом тривогу відміняли І так декілька разів.
Не секрет, що на третій та четвертий рази дніпряни вже не так серйозно поставилися до сигналу та не бажали залишати свої домівки.
Але до кожної тривоги слід відноситися серйозно!
Отже, військові розповідають:
-Система оповіщення працює наступним чином: основна інформація надходить з радарів стеження. Як тільки на полі екрану з’являються позначки літальних апаратів (імовірно супротивника), котрі переміщуються в бік міст України, подається команда «Повітря». Радар бачить напрямок польоту, але не може визначити кінцеву ціль і наявність ракетно-бомбового навантаження. Рідше команда «Повітря» дається за інформацією очевидців. Так, наприклад, крилаті ракети летять на висоті 50-150 метрів, огинаючи поверхню землі, і їх можливо візуально помітити та визначити приблизний напрямок польоту. Але очевидці буває помиляються. Ще є інформація розвідки та інших служб, але вони теж часто страхуються. Взагалі, це той випадок, коли краще перестрахуватися, ніж піддавати життя ризику. Ставтеся із розумінням, – рекомендують військові фахівці.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *