18 день війни: ситуація в регіонах зранку, 13 березня

З тривогами, але відносно спокійно ніч минула в Кіровоградській, Рівненській, Дніпропетровській, Волинській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Полтавській, Черкаській, Чернівецькій областях. Також було спокійно на Закарпатті.
Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій.

Київщина: Бучанський район — бої в Ірпені та Макарові. Постійне переміщення ворога в Гостомельській, Бородянській, Бучанській громаді.  У Броварському районі — пересування ворожої техніки населеними пунктами. У трьох громадах Броварського району тривають бойові дії. Вишгородський район: три громади — гуманітарна катастрофа. Славутич без світла.

Чернігівщина: вночі — три авіанальоти на Чернігів. Навколо Чернігова — оборонні бої. Вчора було звільнено 2 населені пункти у київському напрямку.

Сумщина: двічі вночі в Сумському районі була повітряна загроза. Вночі артилерія окупантів кілька разів розстрілювала мирні села Охтирського району і саму Охтирку. Стріляють переважно із Тростянця, яке наразі окуповане. Ворог скористався режимом тиші, який періодично тривав останні кілька днів, для укріплення своїх позицій та переміщення військ.

Житомирщина: довготривала тривога вночі та вже друга тривога за ранок. Інформації про руйнування та втрати поки немає.

Львівщина: окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки. За попередніми даними, випустили 8 ракет. Інформація щодо потерпілих встановлюється.

Луганщина: житловий сектор Сєвєродонецька, Рубіжного Лисичанська та Попасної під постійними обстрілами. Є жертви та постраждалі серед мирного населення. Попри постійні обстріли енергетикам вдалося під’єднати 13000 абонентів, газівникам — 7000.

Донеччина: Маріуполь в облозі, бої на околицях міста. Гуманітарна колона просувається — повільно, але йде. По всій лінії — гучно. У Краматорську всю ніч і зранку повітряні тривоги. Літаки над Лиманом, Слов’янськом, Святогірськом. Є інформація про удари вчора ввечері в район Святогірської лаври. Є поранені.

Миколаївщина: ніч пройшла відносно спокійно, область тримає оборону.

Херсонщина: з вечора та всю ніч сильні вибухи, «Гради» в районі аеропорту. Інформація перевіряється.

Харківщина: у Харкові — всю ніч повітряні тривоги, по області — активні бойові дії на Ізюмщині.

Івано-Франківщина: вночі тривога, було чутно вибухи. Мер міста повідомляв про вибухи неподалік аеропорту.

Запорізька область: військові та інші українські захисники стримують наступ окупантів на Запоріжжя. Наразі ситуація без змін, але російська війська продовжують активно застосовувати артилерію, танки, гранатомети та міномети.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *