У Дніпрі започаткували проєкт «Митці Дніпра проти війни»

Дніпровський Будинок мистецтв започаткував віртуальну акцію «Митці Дніпра проти війни». Про це Суспільному розповіла артдиректорка закладу Валентина Слобода.

За її словами, художники, поети, музиканти, народні майстри постять свої твори, присвячені миру та Україні, з хеш-тегом #Митці_Дніпра_проти_війни. З початку акції, тобто з 7 березня, до неї долучилися понад 30 учасників.

«Це нікого не залишає байдужим. Під час війни мистецтво завжди допомагало підіймати дух народу. Не кожен митець знайшов місце у волонтерському штабі чи в теробороні, хоча їх там багато, отож вони творами допомагають людям зміцнити дух», – сказала Валентина Слобода.

За її словами, до акції, зокрема, долучилася майстриня лялькарства Тамара Горбунова з Дніпра. Наразі вона плете маскувальні сітки й створює обереги для воїнів – ангеликів з шоколадками.

Валентина Слобода каже: не залишає байдужим і творча робота художника, учасника всеукраїнських виставок акварелі Олександра Макаренка, присвячена війні в Україні.

У Дніпрі започаткували проєкт «Митці Дніпра проти війни»Олександр Макаренко

«Також у флешмобі беруть участь карикатури відомого карикатуриста, лауреата багатьох міжнародних конкурсів і виставок Валерія Момота. Свою карикатуру також надіслав відомий художник, педагог, директор творчого об’єднання карикатуристів Придніпров’я «Гопак» Віктор Родіонов. Цей малюнок він зробив ще 2014-го року», – розповіла Валентина Слобода.

У Дніпрі започаткували проєкт «Митці Дніпра проти війни»Віктор Родіонов

У мистецькому проєкті беруть участь автори не тільки з Дніпропетровщини. Лялькарка з Черкащини Валентина Мірошник наразі презентує свої малюнки.

У Дніпрі започаткували проєкт «Митці Дніпра проти війни»

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *