Вниманию предпринимателей Каменского!

Налоговая Днепропетровской области обратилась к плательщикам единого налога. Публикуем обращение полностью. 

Шановні підприємці – платники єдиного податку!

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області дякує усім платникам за сплату податків і зборів.
В умовах запровадження воєнного стану в Україні до платників податків, у тому числі фізичних осіб – підприємців (далі – ФОП), не застосовуються штрафні санкції у випадку відсутності можливості своєчасно сплатити податки та збори до бюджету.
Шановні підприємці – платники єдиного податку першої та другої груп, у період дії воєнного стану просимо, за можливості, виконувати свій податковий обов’язок та сплачувати єдиний податок.
Нагадуємо, що ФОПи – платники єдиного податку першої та другої груп сплачують фіксовану суму єдиного податку щомісячно. Протягом року фіксовані ставки єдиного податку залишаються незмінними.
Ставка єдиного податку для першої групи – не більше 10 % від прожиткового мінімуму, встановленого на початок року. У 2022 році розмір єдиного податку для «спрощенців» першої групи – 248,1 грн на місяць (2 481 грн х 10 %).
Ставка єдиного податку для другої групи – не більше 20 % від мінімальної зарплати, яка на 01.01.2022 становить 6 500 гривень. Отже єдиний податок для ФОПів другої групи – не більше 1 300 грн на місяць (6 500 грн х 20 %).
Сплату податків ФОП можуть здійснити як в готівковій, так і безготівковій формах. На сьогодні, зважаючи на форс-мажорні обставини, сплату можна здійснити платіжними картами за допомогою онлайн-банкінгу.
Нагадуємо ФОПам – платникам єдиного податку першої та другої груп, що 18.03.2022 – термін сплати авансового внеску з єдиного податку за березень 2022 року.
Шановні підприємці – платники єдиного податку, якщо є можливість, сплачуйте податок – зміцнюйте економічний тил нашої держави!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *