23-й день війни Росії проти України: яка ситуація у регіонах

У більшості областей вночі лунали повітряні тривоги.

Сьогодні, 18 березня, вже 23-й день війни Росії проти України. Яка ситуація у регіонах станом на 8:00 ранку.

Київщина
Тривоги ракетних ударів по всій області. Найбільш гарячими точками залишається: Бучанський район – Ірпінь, Буча, Ворзель, Гостомель, Макарів, Бородянка, напрямок Житомирської траси, Вишгородський район та 4 громади в Броварському районі.

Чернігівщина
Оборонні бої біля Чернігова. У більшості мікрорайонів міста немає світла, води. Зв’язок обмежений. Вночі кілька повітряних тривог, вдень і вночі кілька годин росіяни обстрілювали центр, спальні райони міста. Тяжка ситуація у приміських селах, у яких вороги розміщують свою техніку поміж хатами, залякують людей, відбирають їжу.

Сумщина
В Охтирському районі та на околицях Сум тривали нічні артобстріли російської армії. В селах цих районів орки повиганяли людей з хат, знущаються над ними, забирають їжу, ламають телефони та палять будинки. З деяких населених пунктів забирають усіх чоловіків в невідомому напрямку. Зранку Сумщина отримала підтвердження гуманітарних коридорів до Полтавської області з міст: Суми, Тростянець, Лебедин, Конотоп та селищ Краснопілля і Велика Писарівка.

Житомирщина
Декілька тривог, наразі без руйнувань та втрат.

Кіровоградська область
Ситуація спокійна.

Дніпропетровщина
Ніч була спокійною. Зранку — тривога.

Харківщина
У Харкові рятувальники досі гасять пожежу на харківському ринку, при повторному обстрілі торгівельних павільйонів загинув рятувальник. Вогонь перекинувся на сусідні житлові будинки. Продовжуються атаки росіян на житлові райони. По області: тривають бої в Ізюмському, Дергачівському, Чугуївському напрямку.

Запорізька область
Запорізька область — без суттєвих змін. Вночі було тихо.

Рівненщина
Ніч була спокійною, проте була одна повітряна тривога.

Волинь
Ніч була тихою.

Вінничина
Ситуація спокійна, окрім повітряних тривог.

Закарпаття
Ніч минула спокійно.

Хмельницька область
Зранку — повітряна тривога, загалом ніч минула спокійно.

Тернопіль
Зранку — повітряна тривога, загалом ніч була спокійною.

Черкаси
Ситуація спокійна.

Львівщина 
Ніч була не спокійною. У Львові близько 6:30 відбулися кілька вибухів. Кілька ракет окупантів вдарили по авіаремонтному заводу Львову. Його будівля знищена.

Полтаващина
Ніч була тихою.

Чернівці
Все спокійно.

Івано-Франківськ
Ніч минула спокійно, зранку — одна тривога.

Луганщина
Понад 20 житлових та інфраструктурних об’єктів зруйновано за ніч у Сєвєродонецьку та Рубіжному. В Сєвєродонецьку — будівля СБУ, водоканал, оптові бази. О 5.00 накрили “Градами” Кремінну та Лисичанськ. Кількість жертв серед мирного населення уточнюється. За ніч двоє загиблих.

Донеччина
По всій лінії фронту на півночі та в центрі області – обстріли. Маріуполь залишається в облозі. Вуличні бої. Мар’їнка, Красногорівка, Авдіївка — обстріли. Ще тривають. Очеретинська ВЦА: всю ніч обстріли в районі Верхньоторецька, Новобахмутовки, Красногорівки, обстріли продовжуються і на цей час.

Миколаївщина
На Миколаїв, Вознесенськ та Снігурівку були здійснені авіаудари, рятувальники гасять пожежі. Дані про постраждалих уточнюються. В області продовжуються бої. На окупованих територіях орки тероризують місцеві населення в селах.

Херсонщина 
За останню добу на Херсонщині зменшилися вибухи та постріли. Не зважаючи на це, область перебуває на межі гуманітарної катастрофи. В самому Херсоні орки встановили нові блок-пости. Люди чекають на зелені коридори.

Одеса
Одна повітряна тривога вночі.

Нагадаємо, 24 лютого Росія напала на Україну, завдавши серію ракетних та авіаударів по наших містах, зокрема і по Києву. Війна триває вже 23-й день. Окупанти продовжують руйнувати Харків, Чернігів, Маріуполь, Волноваху, Житомир, Охтирку, Суми, Сєвєродонецьк, Дніпро, Київ, інші міста та села крилатими ракетами та авіабомбами, вбиваючи мирне населення та завдаючи нищівних руйнувань інфраструктурі.

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова наголошує, що російські окупанти вбивають щонайменше 5 наших дітей щодня. Станом на 18 березня від рук росіян загинули вже 109 дітей.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *