На Дніпропетровщину прибуло вже близько 18 тис. переселенців

Очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук розповів про допомогу внутрішньо переміщеним особам.

Станом на сьогоднішній день на Дніпропетровщині перебуває близько 18 тисяч людей, які виїхали з Маріуполя, Харкова, Попасної, Запоріжжя, Сумщини, Херсонщини, Донеччини, Київщини. Їх щодня приймають в кожній громаді області.

«Щоранку ми разом з очільником військової адміністрації області Валентином Резніченком отримуємо дані щодо переселенців. Щодня вирішуємо питання їхнього розміщення, харчування, забезпечення медикаментами та предметами першої необхідності. Постійно моніторимо ситуацію, потреби, питання, які виникають і оперативно їх вирішуємо. Перед громадами поставлено завдання кожного дня звітувати про стан справ. Дехто з переселенців виявляє бажання залишитися на Дніпропетровщині. Втім більшість внутрішньо переміщених осіб проводить на території Дніпропетровщини декілька діб і далі виїжджає на захід України чи за кордон евакуаційними потягами. Для них ми організовуємо транспорт, яким люди їдуть до залізничних вокзалів Дніпра та Кривого Рогу. Кожен громадянин, який прибуває до нашої області, може розраховувати на захист, підтримку і допомогу», – повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Очільник облради також подякував очільникам громад за допомогу і зазначив: частина переселенців проживає на Дніпропетровщині за власний рахунок. Люди ж, які не мають такої можливості, знаходяться на повному утриманні громад.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *