Інформує начальник Кам’янської районної військової адміністрації Дніпропетровської області

Шановні мешканці Кам’янського району!

Вже пройшов місяць, як наші Збройні Сили дають відсіч ворогу.

Згуртувавшись перед викликом ворога, разом нам вдається зберігати стабільну та контрольовану ситуацію у нашому районі.

Сьогодні мешканці району забезпечені продуктами першої необхідності. Працюють магазини, аптеки, підприємства, установи та організації всіх форм власності.

Забезпечується життєдіяльність району. Об’єкти критичної інфраструктури працюють та знаходяться під постійним моніторингом райвійськадміністрації та виконавчих органів місцевого самоврядування.

За цей короткий термін, нам вдалося укріпити обороноздатність нашого району.

В найкоротший термін ми побудували фортифікаційні споруди, блокпости та організували їх роботу. З першого дня була налагоджена робота територіальної оборони району, яка щодня удосконалювалась. Були сформовані добровольчі загони в територіальних громадах району.

Висловлюю вдячність за координацію дій, повне порозуміння та допомогу у вирішенні нагальних питань обласному штабу територіальної оборони, обласній військовій адміністрації, які очолює Валентин РЕЗНІЧЕНКО.

Я вдячний всім головам територіальних громад району, які миттєво об’єдналися навколо спільних завдань, та доклали всіх зусиль, для їх оперативного вирішення. Кожний вносить свій вагомий вклад в зміцнення оборони району, з повним порозумінням, не перекладаючи ні на кого особливі завдання.

Велика вдячність Кам’янському міському голові Андрію БІЛОУСОВУ за оперативне вирішення проблемних питань функціонування районного центру м. Кам’янське, та допомогу усім громадам району.

Керівники великих промислових та аграрних підприємств, малий та середній бізнес району, забезпечили потреби територіальної оборони району та надали суттєву допомогу Збройним Силам України.

Аграрії нашого району забезпечили мобільність територіальної оборони, надавши їй автомобілі.

Дякую всім Вам, що своєю допомогою наближаєте нашу перемогу.

Територіальна оборона району, Збройні Сили, національна поліція, СБУ, прокуратура, національна гвардія, районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, ДСНС, Кам’янська районна рада та інші відомства продемонстрували високий професіоналізм і вміння швидко налагодити співпрацю.

Наші мешканці доказали, що є справжніми патріотами. З перших днів війни, миттєво організувався потужний волонтерський рух. Люди допомагали територіальній обороні та Збройним Силам України паливно-мастильними матеріалами, продуктами харчування, екіпіруванням воїнів, працею, виготовляючи маскувальні сітки та інше спорядження.

     Ми сьогодні дійсно стали справжньою єдиною родиною, яка захищає свій дім.

     В стислі терміни, райвійськадміністрацією було вжито заходів щодо утилізації хімічно-небезпечних речовин на підприємствах, які використовували їх у своєму виробничому процесі.

Сьогодні наші Збройні Сили дають нам змогу працювати, і ми зобов’язані надавати їм допомогу зі своєї сторони. Щоденно, як і в мирний час, працює вся інфраструктура району, переробні підприємства. Надаються всі соціальні послуги.

Актуальним сьогодні є питання проведення весняно-польових робіт у Кам’янському районі. Багато зусиль направлені до підготови початку посівної кампанії. Ця робота постійно координується райвійськадміністрацією з головами територіальних громад, поліцією, силами територіальної оборони  та аграріями.

Проведено ряд заходів по бронюванню працівників агроформувань, промисловості та інших сфер, які задіяні у процесі забезпечення життєдіяльності та розвитку району.

Значну увагу райвійськадміністрацією приділяється підтримці економічного сектору району. Сьогодні всі хто хоче працювати можуть розраховувати на допомогу влади. Цим ми не тільки підтримаємо економіку району, але й допоможемо Збройним Силам України.

Важливим питанням є прийом та розміщення внутрішньо-переміщених осіб на території району. Спільно з головами територіальних громад працюємо над цим питанням. Особлива подяка небайдужим людям, які активно допомагають біженцям, демонструючи милосердя.

Мною особисто та всіма головами територіальних громад докладено максимум зусиль, аби мешканці району отримували оперативну та достовірну інформацію. Вся проведена робота постійно висвітлюється на веб-сайтах, сторінках у соціальних мережах і телеграм каналах райвійськадміністрації та органів місцевого самоврядування.

Я хочу нагадати всім, що дуже важливо дотримуватися всіх правил воєнного стану. Це і правила комендантської години, перетину блокпостів, забезпечення світломаскування, недопущення пожеж в екосистемах, заборони польотів безпілотних літальних апаратів (квадрокоптерів та дронів у тому числі), публікації матеріалів щодо обстрілів території України та дій Збройних Сил.

     Дякую всім за співпрацю. Разом ми переможемо!

Віримо в себе. Віримо в Збройні Сили України. Віримо в нашого Президента. Віримо в нашу Україну. Слава Україні!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *