Вниманию предпринимателей Каменского: налоговая сообщает

Главное управление ГНС в Днепропетровской области продолжает разъяснять особенности налогообложения в военное время.

Нові довідники податкових пільг 

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє, що з 01 квітня 2022 року застосовуються нові довідники податкових пільг, а саме:
► Довідник податкових пільг № 107/1, що є втратами доходів бюджету;
► Довідник інших податкових пільг № 107/2.
У довідниках надано перелік пільг із податку на прибуток, плати за землю, ПДВ, акцизного податку, податку на нерухоме майно, місцевих податків та зборів, державного мита, а також початок та кінець дії пільг.
Нагадаємо, що облік сум податкових пільг, отриманих суб’єктами господарювання, здійснюється контролюючими органами на підставі інформації, наявної в поданих такими суб’єктами господарювання податкових деклараціях.
Довідники податкових пільг розміщено на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням

https://tax.gov.ua/dovidniki–reestri–perelik/dovidniki-/54005.html

Щодо Порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області інформує, що 30.03.2022 набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 23 березня 2022 року № 387 (далі – Постанова № 387) «Про внесення змін до Порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями» (далі – Порядок).
Постановою № 387 п. 1 Порядку доповнено новим абзацом.
Так, з урахуванням змін, внесених до Порядку, частина чистого прибутку (доходу), що відраховується державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями (крім державного підприємства обслуговування повітряного руху України «Украерорух» відповідно до Закону України «Про приєднання України до Багатосторонньої угоди про сплату маршрутних зборів», державного підприємства із забезпечення функціонування дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв міжнародних міжурядових організацій в Україні Державного управління справами, державних комерційних підприємств та казенних підприємств, які відповідно до статті 1 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» належать до наукових установ, науково-технологічних комплексів, заснованих на державній власності, а також державних підприємств «Міжнародний державний центр «Артек» і «Український дитячий центр «Молода гвардія») до державного бюджету за відповідний період, визначається виходячи з обсягу чистого прибутку (доходу), розрахованого згідно з положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку як підсумок суми чистого фінансового результату (прибутку) та суми капіталу в дооцінках, яка підлягає перенесенню до нерозподіленого прибутку, з урахуванням того, що до такого підсумку також може бути включена частка нерозподіленого прибутку або невикористаних фондів, утворених внаслідок розподілу прибутку в обсязі, визначеному рішенням органу управління, за наявності фінансових ресурсів у підприємства, за результатами фінансово-господарської діяльності починаючи з 01 січня 2019 року у розмірі 90 відсотків, з 01 січня 2020 року – у розмірі 80 відсотків.
Частина чистого прибутку (доходу), що відраховується державними підприємствами за переліком згідно з додатком 1 до державного бюджету за результатами фінансово-господарської діяльності у першому півріччі 2022 року, визначається у розмірі 30 відсотків.
Постанову № 387 опубліковано в офіційному виданні «Урядовий кур’єр» від 30.03.2022 № 73.

Як замовити або перевипустити платіжну картку, якщо відділення банків не працюють?

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області інформує.
Зараз доступні дві опції для власників карток, строк дії яких скінчився.
Перша: багато банків продовжили строк дії платіжних карток на певний термін (на два, три, шість місяців). У такому випадку немає потреби в перевипуску карток. Деякі банки автоматично подовжили строк дії карток, до деяких банків клієнту необхідно звернутися із таким запитом самостійно. Дізнайтеся на сайті вашого банку або в його контакт центрі про таку можливість.
Друга: у мобільному додатку вашого банку випустіть віртуальну картку. Такі картки не мають фізичного носія, тільки реквізити. Як і у звичайної пластикової картки, це 16-значний номер, термін дії та тризначний код, який потрібно вводити для підтвердження операції в інтернеті.
Також віртуальну картку в більшості банківських продуктів можна додати в GooglePay або ApplePay та розраховуватися смартфоном чи іншим гаджетом в торгових мережах. Про цю можливість також уточнюйте у свого банку.
Інформацію розміщено на субсайті Національного банку України за посиланням

https://promo.bank.gov.ua/fin-defense/#section-12

Закон України № 2120: про сплату екологічного податку

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області інформує, що Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану», зокрема п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України доповнено п.п. 69.16.
Так, згідно з вищезазначеним підпунктом тимчасово, за 2022 податковий (звітний) рік, не нараховується та не сплачується екологічний податок за об’єктами оподаткування, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації.
Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації, визначається Кабінетом Міністрів України.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *